Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.. Mam pytanie do szpeców audio :norty:

chciałbym zakupic głośniki do tyłu BMW sedan mam przejśćiówki w kształcie jaja i nie wiem jakie wybrać? jednostką sterującą jest CD SONY 4*50W :cool2:

Ps. mam równiez wzmacniacz MAGNAT 360W i tube zastanawiam sie czy lepszego efektu by nie było gdybym zakupił mocniejsze głosniki i podpioł je przez wzmacniacz zamiast tuby :?: (Tuby i tak za wiele nie słychać z bagaznika... co myslicie albo porobić w półce jakies wloty :?: )

Wiem ze podobne tematy juz istnieją ale podane w nich linki są już nie aktualne w allegro...

Opublikowano
Witam.. Mam pytanie do szpeców audio :norty:

chciałbym zakupic głośniki do tyłu BMW sedan mam przejśćiówki w kształcie jaja i nie wiem jakie wybrać? jednostką sterującą jest CD SONY 4*50W :cool2:

nie lepiej zrobić oddzielne dziury za zagłówkami (na ich "wysokości"). Wtedy głośnik będzie miał lepsze warunki działania ( dobrze zamocowane, otwory w głośnikach będą miały dużo powietrza)

Ps. mam równiez wzmacniacz MAGNAT 360W i tube zastanawiam sie czy lepszego efektu by nie było gdybym zakupił mocniejsze głosniki i podpioł je przez wzmacniacz zamiast tuby :?: (Tuby i tak za wiele nie słychać z bagaznika... co myslicie albo porobić w półce jakies wloty :?: )

Lepiej podepnij ten wzmacniacz pod głośniki. Jak odłożysz kase na następny wzmacniacz to podepnij go pod tube.

Opublikowano

Mam dylemat czy wyciecie dziur cos da?? moze zamontować dobrej jakości głośniki w stare miejsce czyli na adaptery w kształcie owalu??

PS. jak zdejmuje sie tylnie deske (obicie chyba jest to płyta) aby wyciąć dziury w blasze na głośniki?? czy jest to jakas filozofia... :doh:

Opublikowano

ja ma skrzynke i wszystko gra bardzo ładnie :)

Najlepiej wywal wzmacniacz i kup jakiś lepszy,daj skrzynke zamisat tuby i zobaczysz efekt.Jesli chesz bass to głosniki 6X9 nic ci nie dadzą.Ja mam głosniki originalne do tego skrzynka + wzmak blaupunkta i gra to bardzo przyzwoicie.Jak upiersz sie przy zmianie tylnich głosników to daj je przez adaptery.

Opublikowano

Nie zgodze sie z Lego ze z jajek nie mozna uzyskac dobrego basu!

W poprzednim aucie mialem wlasine wysokiej jakosci jajaka (Pioneer 100watt RMS kazdy) i radio mioneer 50watt x 4 (27 watt RMS), bez zadnego wzmacniacza! I gralo rewelacyjnie...glosniki byly zamontowane w wycietych otworach tylnij pulki...

pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
ok moze z jajek dla ciebie to był bass.Dla mnie bass nie wygląda w ten sposób.

Zgadzam sie, nic nie zastapi porzadnego subwoofera!!

w poprzednnim aucie:

www.beunique.pl/seat/

mialem zaisntalowane porzadne audio.z potezna Tuba! (Lego z tuby masz inny dzwiek niz ze skrzynki.bardziej gleboki i niski, ale taka porzadna tuba zajmuje bez problemu bagaznik 300 litrow!)

najpierw czuc trzesienie, pozniej dwiek. a dopiero na koncu podjezdzal seacina hehehe :)

podobna instalacja w mojej "piątce" juz niedlugo!

http://img246.imageshack.us/img246/8982/podpisbkpyo6.jpg

Opublikowano
ja ostatnio zmieniłem radio na pioneera deh-7700mp i teraz odpiero to wymiata :mrgreen: ,muszę co jakis czas auto sobie w paru miejscach poskrecać :norty: bo się od bassu rozkreca,wyciagłem podkładke pod rejestracją bo za ostro drzała.Jesli ktos lubi mocny bass to tylko skrzynka lub tuba,szkoda kasy na na głosniki jajowate efekt jest poprsotu cieniutki
Opublikowano

no ja mam w seacie kultowa juz jednostke deh-6300P i trzeba przyznac ze gra porzadnie. Jedynie co mu podejdzie to Nakamichi.

Beti nie chce rozpruwac za jakis czas pomysle co i jak zamntowac.

Napewno pojdzie osobny bas!!

http://img246.imageshack.us/img246/8982/podpisbkpyo6.jpg

Opublikowano
Z głośników 6x9 (jajek) jest tam jakiś bas ale nie jest porównywalne ze szkrzynią z pożadnym głośnikiem i wzmacniaczem. Lecz znakomici moze sie uzupełniać z osobnym subem :cool2: Co do tuby to zgodze sie z Lego ze lepsza jest skrzynia. Lecz E-36 ma to w sobie ze jest bardzo dobrze wytłumiona i z bagażnika dostaje sie bardzo mało bassu do kabiny. Ale na wszystko jest sposób.
Opublikowano
Lecz E-36 ma to w sobie ze jest bardzo dobrze wytłumiona i z bagażnika dostaje sie bardzo mało bassu do kabiny. Ale na wszystko jest sposób.

ja mam podłokietnik z tyłu także jezdze z cały czas otwartym :mrgreen: