Skocz do zawartości

tryb failsafe i błąd abs pompa ze sterownikiem szaleje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mój problem pojawił sie po wizycie w sobote na myjni było dość mrożno ale dzisiaj odwilż najpierw abs zaczął dziwnie reagować na suchej nawierzchni przy nawet lekim dotknięciu pompował jak wcśiekły po chwili sie wyłączył wraz z asc próbowałem zapalić go od nowa błąd znikał i pojawiał sie po paruset metrach po chwili dołączył 2 bład "trans failsafe prog" i jechał jak muł po kolejnych próbach rozruchu wyczaiłem że dopóki jest w ruchu to jest ok w momęcie zatrzymania po 5 sekundach znowu wchodzi w tryb awaryjny musiałem odłączyć pompe abs bo nawet gdy auto stało wydawała dziwne dzwięki jakby cały czas pompowała próbowalem podpiąć do komputera w piewszej chwili pokazał błąd koła prawego tyl auto na postoju pokazywało 0.5 km/h ale po chwili jak dołączył 2 błąd nie dał sie inicjalizować ecu co kolwiek to znaczy mechanik twierdzi że abs i asc jest powiązane z oprogramowaniem skrzyni 5hp30 dodam że ten czujnik był wymieniany miesiąc temu orginal z demontażu i było ok wtyczke też wyczysciłem i wysuszyłem jestem bezradny i proszę o pomoc
  • 6 lat później...
Opublikowano

Witam od jakiegoś czasu zaczęła mi pompa ABS pracować nawet po zgaszeniu silnika i wyjęcia kluczyka z stacyjki na komputerze wyskoczył błąd

- 15 recirculation pump error

error frequency : 255

asc not passiv

ABS-control passiv

stop light switch off

ASC-control passiv

ACB,HBA,ECD,HDC-passive

Opublikowano
Witam u mnie pompa pracuje cały czas A po chwili zaciska hamulce tak że nie mogę ruszyć po od pięciu auto chodzi dobrze tyle że nie mam trakcji i abs a i nie działa predkosciomierz oraz nie nabija km