Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Pojawil sie u mnie taki problem, ze wycieraczki po wlaczeniu aby wyczscily szybe raz przechodza program i cofaja sie tak na polowe szyby i zostaja. Jakby przestawilo sie miejsce "zerowe". Zaczelo sie to od momentu jak mi przymarzly i przez omylke wlaczylem wycieraczke ktora nie mogla ruszyc i przeszla w tryb awaryjny - ponowne uruchomienie auta po odmrozeniu szyby pomoglo ale teraz jest w/w problemik z polozeniem... Spotkal sie juz ktos z tym? Co teraz zrobic by przywrocic "fabryczne" polozenie zerowe?

Opublikowano

Miałem dokładnie to samo, ale niestety w aucie o niebo starszym - e30.

Tam silnik walczył i przestawił w końcu zwrotnice od wycieraczek. Obrazowo - ten metalowy element który idzie od silniczka wycieraczek do wycieraczki kierowcy. Silnik sie nie spalił też. Wystarczyło dobrać się do tego połączenia - metalowy łącznik - trzpień wycieraczki i przestawić w odpowiednie położenie.

Pytanie czy w e38 jest tak samo to montowane? Jeżeli tak i jest dojście to próbuj. W e30 było ciężko ale się dało.

Pzdr!

R6 + V4 = :)