Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów.

Mam do was takie pytanie ponieważ zamierzam oddać moją bmke do naprawy sprzęgła i czy mogli byście doradzić jaki komplet sprzęgła byłby dobry i wytrzymały. mogą także być propozycje dobrego sprzęgła do późniejszego ewentualnego chip-tuningu. Moja wersja bmki to 320d 136km 1999r.

Prędkość nie zabija, tylko gwałtowne jej wytracenie.
Opublikowano

szarpie ale tylko czasem na zmianie z 1 na 2 bieg tak po za tym bardzo wysoko lapie. Niechce wymieniac kola dwumasowego i podany link jest tylko do kompletu sprzegla bez dwumasa:)

Premier a mozesz podac jakiegos linka??

Opublikowano
http://www.allegro.pl/item890547994_sprzeglo_bmw_e46_318_318i_318d_320d_e39_520d_nowe.html komplet.. sprzeglo, docisk, lozysko

poczytaj jak objawia sie dwumas, czy np halasuje na wolnych obrotach, czy cos strzela jak gasisz...itd.. bo jak robic to za jednym zamachem

Wielkie dzieki :)

Rozumie ze ie warto wydawac zbednie pieniedzy na orginalny zestaw sprzegla ??

Opublikowano
http://www.allegro.pl/item890547994_sprzeglo_bmw_e46_318_318i_318d_320d_e39_520d_nowe.html komplet.. sprzeglo, docisk, lozysko

poczytaj jak objawia sie dwumas, czy np halasuje na wolnych obrotach, czy cos strzela jak gasisz...itd.. bo jak robic to za jednym zamachem

Wielkie dzieki :)

Rozumie ze ie warto wydawac zbednie pieniedzy na orginalny zestaw sprzegla ??

Jak dobrze pamietam to sprzegla LUKa byly wkladane juz w fabryce w oryginale / wiec teraz tez pewnie jezdzisz na LUKu/, a ze nie przejdzie to przez rece bmw :twisted:

ps. nie wiem skad ten dwumas wziolem, pozno juz :)

Opublikowano

oki rozumie:)

poprostu wolal bym nie robic tego ponownie za miesiac bo dosc duzo jezdze.