Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na wstępie chcę wszystkich serdecznie powitać ponieważ jestem nowy na tym forum!

Moje BMW kupiłem stosunkowo niedawno bo pól roku temu i jest to pierwszy samochód tej marki wiec chciałem się dopytać o niektóre rzeczy!

A wiec kiedy otwieram korek wlewu oleju na odpalonym silniku to rzyga olejem i jest doże ciśnienie, czym to jest spowodowane i czy jest to coś poważnego?

Wie ktoś coś na ten temat?

Opublikowano
tym olejem to pewnie chlapie łańcuszek rozrządu ktory znajduje sie przy korku jak sie myle niech mnie ktos poprawi:)
Opublikowano
Na wstępie chcę wszystkich serdecznie powitać ponieważ jestem nowy na tym forum!

Moje BMW kupiłem stosunkowo niedawno bo pól roku temu i jest to pierwszy samochód tej marki wiec chciałem się dopytać o niektóre rzeczy!

A wiec kiedy otwieram korek wlewu oleju na odpalonym silniku to rzyga olejem i jest doże ciśnienie, czym to jest spowodowane i czy jest to coś poważnego?

Wie ktoś coś na ten temat?

coś jest nie tak trzeba sprawdzić odmę

Opublikowano
Właśnie nie! pracował równo bez żadnych zmian tylko bardzo mocno dmucha powietrze wraz z olejem a przewod odmy jest wessany na plasko
Opublikowano

Wielkie dzięki panowie za pomoc poczytałem trochę na forum posprawdzałem wszystko i usunąłem usterki i wszystko gra.

Pilnie potrzebuje szkło reflektora prawego do E36 316 compact 1995 ma ktoś może na sprzedaż?

Opublikowano
ja mam problem z jargotaniem silnika.:( chwile po odpaleniu jak jest zimny to dzwoni i nierowno chodzi..nastepnie gdy juz zlapie temperature i wszystko jest ok to od 1.7 do 2.5 tys obr/min rowniez dzwoni.. nie wiem co jest.. ratujcie
Opublikowano
ja mam problem z jargotaniem silnika.:( chwile po odpaleniu jak jest zimny to dzwoni i nierowno chodzi..nastepnie gdy juz zlapie temperature i wszystko jest ok

A jesli chodzi o zimny silnik i nierowne chodzenie to moze krokowiec Ci szwankowac bo mialem podobie a co do dzwonienia to sprawdz czy nie kuleje na jakas swiece i czy poduszki silnika nie sa wyrobione.

Jesli sie myle to niech ktos mnie poprawi z kolegow

Opublikowano
poduszki raczej sa dobre i watpie zeby poduszki mialy cos do dzwonienia.. jesli by telepalo silnikiem to owszem mozna podejrzewac poduszki ale w tym przypadku to watpie.. a swiece tez sa dobre bo na jesien przeprowadzalem remont.. moze byc ewentualnie wlasnie silnik krokowy..