Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z licznikami w mojej 320i

Po skasowani inspekcji i wymiany oleju (próbnikiem). Zaczęły się dziać dziwne rzeczy.

Jadąc sobie poprostu co jakis czas obojetnie czy auto zimne czy nie.

Gasnie wszystko na licznikach, tzn podświetlenie działa.

Gasną wszystkie kontrolki, gaśnie stan licznika dziennego i przebiegu km. Opadają wszystkie wskazówki. Po chwili czasem dluższej czasem krótszej zapalają się wszystkie kontrolki i gasną tak jak bym auto zapal od nowa. Dzieje sie to czasami raz za razem.

Teraz przyszły mrozy i kolejny problem.

Odpalam auto a tu wskazóki ani rusz. Świeci się tym razem przebieg i licznik KM. Co ciekawe świeci się kontrolka ze zaciagniety jest reczny hamulec i ta obok z wykrzyknikiem, po rozgrzaniu sie auta zaczela dzialas wskazowka z predkosciomierza a reszta bez zmian, aa i miejsce gdzies jest wyswietlana ilosc km dziennych jest bardzo bardzo slabo oswietlone prawie nic nie widac

Jakies rady.

Słyszałem o jakimś czujniku przy dyfrze oraz zeby wyczyscic styki na licznikach.

Moje pytanie czy przed demontarzem licznika i odpieciem wtyczek na nim. Nalezy odpiac klemy z aku

Opublikowano

Dobrze kombinujesz, poczyść styki przy czujniku w dyfrze i w kostkach zegarów.

Ja proponuje odpiąć klemre aku żeby nie pojawił się błąd poduszki.

Opublikowano

Witam, kontrolki z hamulcow zgasły i narazie nic sie nie dzieje, dziwnego. Rozkreciem dzisiaj liczniki ( Wedlug Waszych rad. Za pierwszym razem mialem liczniki w rece po ok 5-10 minut bylo by szybciej ale nie wiedzialem jak sie pozbyc wtyczek :P)

zkrecilem z powrotem i zobaczymy czy cos sie bedzie działo, w dyfrze nie grzebalem bo czujnik mocno siedzi a nie chce go rozwalic bo narazie niema kasy na New

Ale pojawilo sie cos innego tamte usterki zniknely a teraz za to moja bunia jest na gaz sekwencja, jak wylaczam zaplon to mi brzeczyk z rezerwy buczy a gaz jest,... Co to może być