Skocz do zawartości

328i wystający kabel spod zderzaka, co to?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich..

Wczoraj troche poszalałem i przytuliłem zderzakiem przednim, zaspe twardego śniegu, głupota...

Lekko na dole z lewej krawędzi nadłamałem troche plastiku i wisi to wszytsko a najbardziej mnie zastanawia jakis kabelek z dziwnym ustrojstwem nie wiem jak to nazwać... wiecie co to moze byc? (czarny kabel z tak jakby walcem plastiku i kawałek podłuznej srebnego pręta),a jeszcze żeby było fajniej to straciłem oprawke zewnętrzną halogenu;/ da sie dokupic samą?

Dajcie znać jak byście wiedzieli co to moze zwisać bo nie wiem co z tym zrobić bo to jest przyczepione do kawałka plastiku który się oderwał...

Pzdr.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pewnie chodzi o czujnik temperatury zewnetrznej.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Albo wpisz na allegro "czujnik temperatury e46" i porównasz, czy o to chodzi.

Czujnik siedzi w objemce platstikowej i można go wcisnąć z powrotem. O ile sama objemka jest ok., bo piszesz, że coś tam się plastikowego jeszcze urwało.

Opublikowano
W takim razie urwało sie razem z tą obejmą.. zrobie zdjecie i wkleje na forum jak wróce z pracy to wtedy mi powiecie dokładnie. Mam jeszcze pytanie jaki klej albo czym najlepiej skleić moge zderzak, zdjecie tego tez zrobie. Pzdr
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zderzaka się nie klei tylko spawa takim samym materiałem z jakiego jest wykonany, ten czujnik o który prawdopodobnie Ci chodzi zamocowany jest w nadkolu 'krótkim'. Pytanie o którą strone chodzi bo czujniki pewnie masz po obu stronach, z lewej temp zewn. z prawej ogrzewania spryskiwaczy.
Opublikowano
Z lewej strony dokładnie i to jest czujnik od temp zew. urwany jest z tym plastikiem a razem z nią te plastikowe krotkie nadkole. Jest mozliwosc dokupienia? zderzak jutro oddaje do spawania...