Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam BMW E-39 Z 2000 roku ma wmontowany orginalny alarm , podczas gdy zamykam samochód wszystko działa to znaczy światła pokazują efekt zamknięcia samochodu i szyb oraz szyberdachu kontrolka od alarmu miga natomiast syrena niedziała niedaje oznak zycia , dzwoniłem do BMW powiedziani mi że trzeba to włączyć w specjalny sposób ale nie powiedziano mi w jaki .

Może ktoś wie jak to zrobić .

Czekam na odpowiedz zgóry dziękuję

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam! Mam dokładnie to samo u mnie i niestety jak na razie nie udało mi sie dowiedzieć jak to rozwiązać, gdzieś kiedyś czytaem na forum, że można to zrobić tylko za pomocą komputera serwisowego w BMW, podobnie jak inne funkcje (np. zamykanie sie zamka centralnego po przekroczeniu predkosci 5 km/h i inne) ale nie wiem ile w tym prawdy :) Jeśli ktoś wie jak można to zrobić "domowym sposobem" to proszę o podpowiedź!

Pozdrowienia !

Opublikowano
Witam! Mam dokładnie to samo u mnie i niestety jak na razie nie udało mi sie dowiedzieć jak to rozwiązać, gdzieś kiedyś czytaem na forum, że można to zrobić tylko za pomocą komputera serwisowego w BMW, podobnie jak inne funkcje (np. zamykanie sie zamka centralnego po przekroczeniu predkosci 5 km/h i inne) ale nie wiem ile w tym prawdy :) Jeśli ktoś wie jak można to zrobić "domowym sposobem" to proszę o podpowiedź!

Pozdrowienia !

Sprobuj dobrac sie do syreny, moze jest po prostu uszkodzona?

Tu jest opisane co i jak:

http://www.bmwdiy.info/alarm-siren/

Pozdrawiam,

Bartek

Opublikowano
Syrenka działa na 100 % bo miałem okazje jej posłuchać :D Chodzi mi tylk o moment włączania alarmu - czy można jakoś wymusić żeby syrenka potwierdzała zamkniecie auta i uzbrojenie alarmu ?