Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. muszę wymienić fotel kierowcy gdyż uległo uszkodzeniu jego poszycie. Na allegro można dostac takie fotele lecz jak sprawdzić czy kolor jest taki sam. zdjęcia wprowadzają w duży błąd. Czekam na jakieś podpowiedzi
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli masz jakiś nietypowy kolor to chyba najlepiej rozkodować VIN i po kodzie tapicerki szukać nowego fotela. Najwygodniej byłoby znaleźć sprzedawcę w pobliżu i na żywca porównać.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tu na forum jest wątek o rozkodowywaniu:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=19&t=32825&hilit=rozkodowanie&start=2610

Oprócz tego powinni Ci rozkodować w każdym ASO, zadzwoń i zapytaj. Najczęściej nie ma z tym problemu, choć zdarzy się czasem trafić na zły humor serwisanta.

Opublikowano
Jeśli masz typową tapicerkę welurową to czarna albo szara, jak skóra to uważaj, bo szara jest bardzo podobna do zielonkawej z individual :)
Opublikowano
Możesz również rozważyć naprawę fotela u tapicera, który zaproponuje Ci paletę dostępnych materiałów i napewno dobierzesz coś w zbliżonym kolorze i odcieniu. Koszt naprawy to 150-200zł. Wybór oczywiście należy do Ciebie.
Opublikowano
tapicer nigdy nie dobierze takiego materiału, poza tym reszta ma swoje lata i naprawa jest b. widoczna.wole kupic uzywaną tapicerkę dlatego moje pytanie o te kolory. :roll:
Opublikowano

Odpiszę połowicznie na temat:

- wszycie 2 części skóry (2 prostokąty) ok. 100zł + może potem wyjść, że coś jeszcze jest przetarte, np. po praniu po odebraniu od tapicera :duh: No i średnio wygląda, rewelacji nie ma;

- komplet skóry z anglika ~600zł, przerobienie boków, jak masz uchwyty (nie w kolorze), to ok. 100zł, na upartego pewnie sam byś zrobił, ja miałem jeszcze drobne poprawki w tej cenie - pasują bez problemu, wygląd 1 klasa; z minusów brak jednej regulacji w fotelu kierowcy (zazwyczaj), apteczkę chyba można przełożyć, choć nie przeszkadza no i kilka zaślepek w bokach, które też naprawdę nie rażą :)

- sprzedaż kanapy + fotela pasażera i ok. 200zł w kieszeni (mi wyszło więcej)

Opublikowano
wiem ze tapicer odpada. wymiana na skórę jest w opcji ale za 600 zł ładnej nie kupisz nawet angola. pozostaje szukac tego fotela. jest kilka na alegro ale jak dzwonię to nie potrafią opisac koloru :mad2:
Opublikowano

Ja kupiłem bardzo ładną ;) Szukaj i dzwoń. U mnie gadka była taka:

- Za x zł (2 stówy mniej niż na allegro) przyjeżdżam i biorę.

- ...yyy no dobra.

A na koniec jeszcze boki wyrwałem :D

Co do koloru to ja sam myślałem, że czarna była tylko jedna, więc wątpię, aby przypadkowy sprzedawca wiedział, jaki ma konkretnie kolor.

Opublikowano
ok.będę się rozglądał na allegro. Z tego co widze to za ładna skórę to 1500 krzyczą. moze trafi się welur w kolorze albo jakas okazyjna skórka. :mrgreen:
Opublikowano
Jak coś mam za 1 700zł individual w bardzo jasnym zielonym odcieniu, z pełnymi regulacjami i przystosowanymi bokami :mrgreen:
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Trochę mnie tu nie było, ale kupiłem welur z anglika z fotela pasażera w takim samym kolorze. Teraz pytanko jak zdjąć welur z mojego siedzenia zeby nic nie uszkodzić i jak odpiąć napinacz pasów?
Opublikowano
Myślę że ostrożnie da się w wszystko rozebrać, gorzej z ubraniem fotela w nowy welur. Jak myslisz mozna go przed założeniem uprać w pralce? :lol: