Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy.Zauważyłem w swoim samochodzie że coś nisko świecą światła, postanowiłem sprawdzić co jest? :) Światła podczas włączenia podnoszą się i ustawiają do pewnej płaszczyzny, ale zauważyłem też coś innego. Mianowicie chwyciłem za przewód dochodzący do ksenonu i zauważyłem że cały środek się rusza (góra,dół i w lewo, prawo). Na drugiej ksenonie tego nie ma.

Pytania:

Czy to NORMALNE?

Jeśli Nie to co jest przyczyną że tak wszystko w tej lampie lata?

Z góry dziękuję za ewentualne podpowiedzi.

Opublikowano
w srodku lampy są takie plastykowe regulatory i one bardzo czesto poprostu pekaja mozna je kupic na allegro lub nawet w serwisie
Octavia 1,9TDI 110KM 2002r kombi max opcja L&K sprzedam
Opublikowano
To,że się ruszają nie świadczy o połamanych regulatorach.Umnie też się ruszają ale lekko jakby amortyzowały.Miałem ten sam przypadek,że się podnosiły i opadały oświetlając parę metrów przed autem.Przyczyną był walnięty czujnik poziomowania w przednim prawym kole(drugi lest w tylnym prawym).Kupiłem używany od X5,bo są te same i jest ok.
niema nic lepszego niż BAWARKA
Opublikowano
To,że się ruszają nie świadczy o połamanych regulatorach.Umnie też się ruszają ale lekko jakby amortyzowały.Miałem ten sam przypadek,że się podnosiły i opadały oświetlając parę metrów przed autem.Przyczyną był walnięty czujnik poziomowania w przednim prawym kole(drugi lest w tylnym prawym).Kupiłem używany od X5,bo są te same i jest ok.

ja miałem kiedys przerwany przewód od tego czujnika w tylnim kole w e38 i u mnie nie było efektu ustawianie sie lapm tzn nie szło swiatło do góry i troche na dół ale moze w e39 to działa inaczej

Octavia 1,9TDI 110KM 2002r kombi max opcja L&K sprzedam
Opublikowano
U mnie było to samo. Jest złamany regulator reflektora. Jak masz bunie przed liftem to kupisz w serwisie lub na allegro jak po lifcie tylko na allegro. Zależy też na jaki klej jest reflektor twardy czy miękki. Trzeba się pomęczyć. :cool2: