Skocz do zawartości

centralny zamek- sterownie + czy - ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, bede podlaczal alarm do mojej e36 z 1992 roku... i potrzebuje informacje czy centralny zamek w tym aucie z tego rocznika jest sterowany PLUSEm, MINUSEM czy tez sterowanie jest poprzez silownik? dzieki
Opublikowano
Witam. Impuls sterowany jest + :) a tak przyokazji sie przylacze ;p wie ktos moze ile kosztuje podlaczenie samego sterownika do centralki zeby otwierac z pilota u elektryka???? Pozdrawiam
Opublikowano
podłączenie samej centralki do sterownika jest banalne bo to tylko dwa przewody z tym że trzeba wiedzieć do których je podłączyć . Koszt u elektryka od 30 do 50zł .
Opublikowano
podłączenie samej centralki do sterownika jest banalne bo to tylko dwa przewody z tym że trzeba wiedzieć do których je podłączyć . Koszt u elektryka od 30 do 50zł .

Zalezy gdzie stroeniki zamka maja minimum 6 kabli plus, masa, lewy kierukowskaz, prawy kierunkowskaz, Sygnal otwierania, syganl zamykania, Koszt u elektryka to ok 100 zl chyba ze od niego bierzesz sterownik do zamka

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
Na forum może tematów było na temat podłączania dodatkowego sterownika w wolne piny modułu(7 i 16 chyba) Kolego na forum sprawdź :D
"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"
Opublikowano
wiem i tak podlaczalem pod pin 24i25 i lipa:( probowalem takze pod silownik i udalo mi sie tylko to ze zamykalo ale nie otwieralo :( wiec sie poddalem i pojade do elek ;p
Opublikowano
Lipa bo nie wszystkie centralki sa takie same.W lewej kostce znajdziesz sygnały. Najlepszym sposobem jest wpinać się w każdy pin poprzez żarówkę.Jeden kabel do plusa a drugi przez żarówkę do wybranego pinu pustego rzecz jasna. Znajdziesz na pewno.Sprawdź piny jeszcze 7,14 bo niektóre tam właśnie są podpięte
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
tak tylko ja mam kostke biala a tam podobno 24i25 sa za to odpowiedzialne:)??
Opublikowano
No nie do końca.Ja też podpinałem i w moim wypadku okazło sie inaczej,ale nie pamiętam już pinów. Tak jak ci napisałem. Weź żaróweczke i podepnij pod plus.Załatw sobie jakąś kostke z kablami najlepiej z takimi samymi pinami.Wepnij kable we wszystkie puste piny i po kolei łącz z przewodem z żarówką.Jak trafisz na "-" to się po prostu zaświeci żarówka .Wierz mi że trafisz na to co szukasz :cool2:
Opublikowano
Spróbuj podawać plusa przez żarówkę to pomoże ci znaleść zamykanie i otwieranie. Potrzebna będzie oprawka z żarówką i przewodami i szpilka lub igła . Jeden przewód podłączasz gdzieś do plusa drugi posłuży do sprawdzania .Wbijasz się igłą w przewód i sprawdzaszJak traisz na minusa to żarówka zaświeci traisz na plusa to nic się nie dzieje . Jeśli trafisz na odpowiedni przewód to albo zamknie albo otworzy . Żarówka jest po to aby nie spowodować zwarcia tylko podać impuls plusa . Ja tak robiłem z kumplem w jego bawarce i się powiodło. Powodzonka życzę.
Opublikowano
A co ja przed chwilą napisałem ??? :cool2:
Opublikowano

e widze ze duzo magikow jest na forum hehe

wiele przyjezdza do mnie osob bo zaczelo robic samemu i teraz nie wie co sie dzieje pogratulowac rozumu.

pierwsza sprawa kazdy kupuje sterownik zeby miec pilota za 60-100 zl a to jest szajs i tyle powiem.

2 sprawa te scyzoryki co sa w kaplecie to lipa ze szok zywot takiego scyzoryka to 3-6 miesiecy i sie biedak wylamie.

ja biore za zamontowanie sterownika jezeli byl juz pilot to 30 zł

za zamontowanie sterownika +pilot 100 a zeby gosciowi kieruneczki migaly to + 20