Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.. mam problem w mojej e34 z płynem trasa 1100km 2 litry brakowało.. chłodnica wymieniona autko stoi na kartonie w garazu i brak zadnej plamki... dywaniki suche nic nie paruje olej tez wpozadku.. moja mysl to ze płyn idzie na cylinder i w wydech.. ma ktos jakies sugestie ???
Opublikowano
skoro wykluczyles wszelkie wycieki, do oleju nie idzie to chyba sam sobie odpowiedziales
Opublikowano
chodzi o to ze auto choodzi fajnie nie kuleje nie drga.. nic nie wskazuje na głowice.. znacie jakies patenty jak to wykryc na 100%
Opublikowano
moze to uszczelka, w jednej z glowic, nie ma innego patentu jak zdjac i zobaczyc (chyba:))
Opublikowano
też stawiam na głowice znajomy tak ma w M50TUB25 + dodatkowo zasłona dymna z tyłu wiadomo dlaczego, a ubytku mocy rzeczywiście nie czuć wyraźnie...
Opublikowano
u mnie własnie z tłumika nie dymi za mocno choc przy obecnych mrozach ciezko to stwierdzic.. ale zauwazyłem mała plamke na osłonie pod silnikiem dlatego niemiałem nic na kartonie gdzies z okolic pompy sobie spływa kropelka po kropelce i na osłone kapie.. ciezko ustalic z kad to kapie.. motałem sie z lusterkiem ale bez zdjecia wiska i osłon nic wiecej nie zobacze.. podejzewam ze na pracujacym silniku bedzie widoczny wyciek
Opublikowano
No i juz wiem :8) zadna uszczelka panowie jak uszczelka siadzie miendzy woda a cylindrem to by była kompresja w układzie... padła obudowa termostatu tj oring uszczelniajacy.. ciezko było wyczaic z kad to kapie dopiero jak odkreciłem visco i przejechłem sie na sporcie pojawiły sie pierwsze krople.. poleciałem po całosci z czesciami bo mi juz paski piszczały jak stado swinek podejzewam ze od tego płynu co na nie kapał...wymieniłem pompe,termostat,obudowe termostatu, kułko pompy, paski i rolki przy okazji i swiece no i niepotrzebnie chłodnice ale to juz wczesniej... ahh czemu tą obudowe zrobili z plastiku... stare dobre e 28 było całe metalowe nawet obudowa filtra była blaszana :lol: