Skocz do zawartości

TDS - PROBLEM Z ZAPALENIEM CIEPLEGO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,Ja także mam problem z uruchomieniem ciepłego auta,mam BMW E39 3litry dizelek 193 koniki,jak zimny pali na dotyk ,nawet grzać nie muszę,ale jak jest gorący to czasami odpala na dotyk a czasami moge go kręcić i nic to nie daje,czy kręcę 10 sek czy nawet dłużej.jak by go coś odcinało i kręci ale nie zapali.

Może ktoś coś doradzi co może się dziać.

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Witam,Ja także mam problem z uruchomieniem ciepłego auta,mam BMW E39 3litry dizelek 193 koniki,jak zimny pali na dotyk ,nawet grzać nie muszę,ale jak jest gorący to czasami odpala na dotyk a czasami moge go kręcić i nic to nie daje,czy kręcę 10 sek czy nawet dłużej.jak by go coś odcinało i kręci ale nie zapali.

Może ktoś coś doradzi co może się dziać.

Panowie ja podłanczam się pod Post powyżej, problem w tym, że jezdze e46 150 Km diesel 2002 rok i jest u mnie dokładnie to samo. Rankiem gdy zimno zapala płynnie, w ciagu dnia gdy duzo jezdze po miescie i zaplam po kilka razy, kręci zdecydowanie dłużej ok 5 sekund, ale zapala (raz niezłapał mi wogóle). Czy faktycznie wina może leżec po stronie pompy wtryskowej ? Bo ja już nie wiem, a szczerze powiem zaczyna mnie to martwić....... :(

Car Detailing - zrób to z Nami :-)
Opublikowano
mój właśnie stoi w Servisie Boscha i sprawdzają wszystko niestety na nic nie natrafili,u mnie nie chcial czasami palić jak był ciepły a tam pali za każdym razem,pompa super,ciśnienie też,a mi wali w klocka - jak jest ciepły to raz pali a raz nie.
Opublikowano
czujnik położenia wału, ale najlepiej sprawdzić na kompie

Masz pewność, że może to byc ten czujnik? Bo mnie juz krew chce zalać. Mechanicy sprawdzali mi wtryski ( leje tylko jeden - czy to ma wpływ na zapalanie? ) wymieniłem czujnik cisnienia paliwa na listwie, teraz jest opcja, że włoża jakis inny wtryskiwacz i sprawdza czy to faktycznie to. Jesli okaże sie że to nie wina wtrysków (to dlugie zapalanie) to zostaje pompa wysokiego cisnienia. Jesli okaze sie ze pompa wysiada to ja nie mam pytan - auto 166 tys przelotu i pompa juz pada...

Car Detailing - zrób to z Nami :-)
Opublikowano

Oddałem auto do mechanika. Gadam z nim i mówi mi że u niego odpala dobrze. I obroty po odpaleniu też ma ok. Jak powiedział odpalił normalnie. Więc nie wiem o co chodzi?? Mad

Powiedzcie mi ile czekacie po przekręceniu kluczyka żeby go odpalić jak jest zimny. Może ja to robie za szybko czy co??

w sumie ostatnio było cieplej może gorzej odpala jak temp spada poniżej zera?? Czy to może coś podpowie??

Sprzedam BMW 318 TDS. 173300 przebiegu 1996 rok. Sedan ciemna zielona butelka. Klima.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Było o tym sporo!! :search:

Możliwe ze pompa siada!

Ja mam odwroty problem mi czasem nie chce odpalać na zimnym silniku!

Musze kilka razy próbować i nie wiem co to jest i jak sie za to zabrać!!

Na cipełym jest ok.

moze ktoś na to coś poradzi?

w moim bylo to samo,wtrysk do wymiany sam to zrobisz w 5 minut tylko nie pamietam ceny,ale chyba 100-150 zl

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

po ponad miesiącu ożytkowania u mnie niestety zaczyna się to samo,na ciepłym auto odpala strasznie czasem nawet dopiero od drugiego strzała.Postanowiłem zakupić słynne urządzenie z allegro : http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=324634100

CZy są juz jacyś użytkownicy tego patentu,którzy mogą cos na jego temat powiedzieć??

PS.Szukajka mi nie pomogła,może źle wpisywałem nie wiem.

Opublikowano
Z tego co sie dowiedziałem to przeprogramowanie nastawnika pompy pomaga na ta przypadłość TDS'ow. We Wrocławiu koszt takiej usługi to ok 400zl
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
witam przeczytalem twoj problem na alegro mozna dostac takie urzadzonko ktore nazywa sie podgrzewacz swiec do tds za nim sie zalamiesz ta glowiczka wyprobuj je nie jest drogie i powinno pomoc na twoj problem pozdrawiam
Opublikowano
witam przeczytalem twoj problem na alegro mozna dostac takie urzadzonko ktore nazywa sie podgrzewacz swiec do tds za nim sie zalamiesz ta glowiczka wyprobuj je nie jest drogie i powinno pomoc na twoj problem pozdrawiam

to badziew.

pompa i tak będzie do wymiany.

i długo na tym nie pojeździsz

Opublikowano
ehhh, niektorym to sie nigdy nie wytlumaczy. ta pierdolka z allegro maskuje tylko problem a likwiduje go. problemy beda dalej, tylko ciut mniej odczuwalne ale po czasie bedzie znowu to samo. po prostu pompa nadaje sie do wymiany i nic na to nie poradzisz. tez chcialem kombinowac, zwlekalem do tego momentu, az mi zaczal gasnac jak ruszalem. wkurzylem sie i wymienilem pompe na regenerowana z boscha. od tej pory cacy :)
Wszystko o dieslach BMW .::: http://www.bmw-diesel.pl :::.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
zauważyłem dużą zbieżność między odpalaniem ciepłego a jakością paliwa.Kilka razy mojego tedeesika musiałem kręcić dłużej niż 5sek,ze dwa razy odpalił dopiero za drugim razem,tankowałem na neste,jet,orlen czasem coś kombinowałem z tira.Od dobrego miesiąca leje tylko v-power,lub zwykłą ropę na shelu i problem praktycznie zniknął tzn trzeba minimalnie dłużej kręcić na ciepłym ale nigdy dłużej niż 2-3 sek.No i spalanie spadło tak o 0,3-0,5ltr. Moduł rozruchowy jest dobrym i tanim rozwiązaniem-zakupiłem,ale nie zamontowałem. :P
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam mam problem z moją bumią :( rano odpala bez problemu ale jak przejade krótki odcinek zgaszę to zaczyna sie tragedia nie mogę jej zapalic kręce i krece i wkońcu zapali tragedia a wszyscy się gapią a ja jestem wściekły jak się rozgrzeje to pali bez zarzutu co to może być byłem u mechanika i nic nie wskórał może wy mi pomożecie z góry dziekuje :)
Opublikowano
wiem czutałem ale wszyscy opisuja tds a ja jak widzisz chce sie dowiedzieć odnośnie is-a czy jest to raczej bez różnicy i szukać pszyczyny jak koledzy opisują dzieki