Skocz do zawartości

E34 2.0 24v Jak wyglada spalanie gazu na sekwencji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

niestety silnik 2.0 jest trochę przy mały , proponowałbym poszukanie czegoś takiego ale z silknikiem M50B25 192KM pali tyle samo a maż 40km wiecej...

Spalanie M50B25 w moim przypadku było około 15-16lpg

Opublikowano
niestety silnik 2.0 jest trochę przy mały , proponowałbym poszukanie czegoś takiego ale z silknikiem M50B25 192KM pali tyle samo a maż 40km wiecej...

Spalanie M50B25 w moim przypadku było około 15-16lpg

Tak jak kolega napisał lepiej zakupić 2.5 bo ma lżej.Znajomy ma szarana 2.0 i spala mu 15-16 lit lpg a tak jak pisałem wczesniej moje 3.0 również pali [automat]15-16lpg.Daje to do myślenia.Pozdro

Opublikowano
Jeżdżę z takim silnikiem na sekwencji od 2 lat, spalanie na trasie w granicach 10-11l/100km jazda raczej spokojna 100-120km/h jeśli więcej to przy wyprzedzaniu. W mieście pali ok. 13-14l/100km. Moim zdaniem na gazie idzie lepiej niż na benzynie. Nie miałem okazji jeździć z silnikiem 2.5l więc nie powiem o ile ma lepszego buta, dla mnie starcza a bujam się z 4 osobową rodzinką. Poza tym plan przed zakupem miałem niezły, miało być kombi, 2.5l 24V i nie czerwony a wyszedł czerwony sedan z silnikiem 2.0 24V Vanos. Ważne aby kupić utrzymany egzemplarz. Ja wolałem sam pojechać i założyć sekwencję bo są tacy co oszczędzali na taniej instalacji.
Opublikowano

Moje E34 520 24v w kombi paliło w mieście od 12-15 litrów lpg na sekwencji.Teraz mam 525 24v na sekwencji,tez w kombi.Spalanie w trasie 10 litrów, miasto 13l/100km.

A różnica w mocy duża :wink: