Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dzisiaj wymienili mi łożyska tylnie w mojej e46 323ci i ku mojemu zdziwieniu gośc po robocie zawołał 800zł :shock: gdzie jak sprawdziłem ceny łożyska FAG kosztują 150zł więc za robocizne wychodzi 650zł a to nie był żaden serwis tylko warsztat w koszlinie 3 podnośniki i wszytko. Robiło to jeden mechanik i trwało to 9 godzin. Dałem mu narazie 300zł i powiedziałem że jutro przyjade i ureguluje reszte ale moim zdaniem gośc ściął mnie straszliwie ile was kosztowała wymiana łożysk z tyłu ile taka wymiana kosztuje ? żebym wiedział ile mniej więcej mu zawołać ale jestem pewien że napewno za robocizne nikt nie wezmie 600zł poprostu chyba chciał mnie naciągnąc.

Pozdrawiam.

Opublikowano
210-220 zł za strone czyli 440 zł za całośc w tym łożysko FAG około 110 zł za sztuke tyle płaciłem mżna to zrobić w 3-4 godzinki warsztat zajmujący się zawieszeniami w małej miejscosoci 40 km od Katowic. Wymiana rok temu w e36 ale w e46 są te same łożyska i robota ta sama.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Hehe, cena konkretna. W zeszłym roku (teraz to w sumie już dwa lata temu :D ) za wymianę dałem 100zł za jedno łożysko. Mówię o robociźnie, łożysko miałem swoje. Czyli tylko trochę drożej niż martur.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tez kiedys placilem cos ok 100 zl za wymiane jednego łozyska.
Opublikowano
Ja za jedno łożysko RUVILLE zapłaciłem 130 zł + 70 wymiana , razem 200 zł za jedną stronę. CX czy MEYLE można kupić poniżej 100 zł.

Był: Nissan Almera 1.5, 2001

Był: VW Passat 1.8,1999

Jest: BMW 318 E46,2000

Opublikowano

:?: potarguj sie bo niestety u wielu mechesów panuje jeszcze opcja że skoro stać cie na Bardzo Modny Wóz

to możesz i zapłacić :mad2:

BAYERISCHE MOTOREN WERKE
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
wlasnie. zanim da sie auto do roboty to sie uzgadnia koszta naprawy, zeby pozniej nie zawolal ceny z kosmosu. bo tak to wyglada, mechanik naprawi a jak sie nie uzgodnilo kwoty to sobie na takich klientach zarabia duzo wiecej niz powinien. w kazdym badz razie targuj sie i juz bo dajac za wymiane lozysk 600 zl to przesada. z tego co wiem to godzina robocza mechanika to jakies 40 zl nawet gdy meczyl sie z tym 9 godzin to nie powinienes zaplacic wiecej jak 400 zl

🙃🙃

• 1 rok później...
Opublikowano
Ze mnie dzisiaj zdarli 150 za robocizne...lozysko swoje SKF. Myslalem ze ok 80 dych zaplace a tu lipa...;/ Bo podobno bd ciezko bylo... :shock: pozdro
Opublikowano

teoretycznie wymiana całkiem prosta

ale bmw to złośliwy samochód (przynajmniej moj egzemplarz)

juz miałem sam wymieniać ale jako że nie miałem ściagacza to wyluzowałem, podzwoniłem i zleciłem wymiane mechanikowi

efekt taki że nie można było wybić jednej półosi, druga wyszła ręką,

cały dzień walki z tyłem zapłaciłem niewiele.... 250zł za wymianę 2 łożysk