Skocz do zawartości

bmw bawaria c buisnes - programowanie stacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Straszny obciach :mad2: , ale jeżdżę już z tym grajem trochę czasu i nie wiem jak się go programuje :duh: , tzn. jak zakodować stacje. Chyba za bardzo kombinuję i na proste rozwiązania nie mogę wpaść. Jakiś help :modlitwa: , a potem możecie zlać :D

Thanx!

- to ja przepraszam! ...i znikł
Opublikowano
ja bym ustawił daną stację i żeby zapamietac pod danym numerem np pod 1 to bym przytrzymał na dłużej ten przycisk. i po temacie :8)

525i 1991r. Islandgrün met.

525tds 1993r. Oxfordgrün met.

635 CSi/A 1981r. Zypresengrün met.

zielono mi .... 8)

Opublikowano
wujek prawdę ci powie :cool2:
to właśnie te chwile,kiedy wszystko jest dokładnie takie,jak pragniesz,a jedyne co czujesz to czysta przyjemność.To właśnie daje Ci BMW.
Opublikowano
  • Autor
no, to życzę powodzenia... nie pytałem się zresztą co ty byś zrobił, tylko jak to zrobić. dzięki za chęci, ale raczej nie pomogłeś :wink:
Opublikowano
no, to życzę powodzenia... nie pytałem się zresztą co ty byś zrobił, tylko jak to zrobić. dzięki za chęci, ale raczej nie pomogłeś :wink:

Nie wiem czemu czepiasz się Wujka, ale tak się to właśnie robi.

Pozdrawiam

Gomes

Opublikowano
  • Autor

Nie czepiam się Wujka, choć złośliwy chyba jestem z urodzenia :norty: a to radio strasznie mnie już wk... Z tego co napisał nie wynika, że wie że tak się to robi, tylko że tak przypuszcza, stąd mój komentarz. A skoro tak się je programuje, to znaczy że co...? Mam walnięte? W taki sposób próbowałem na samym początku, potem próbowałem różne kombinacje klawiszy, w różnym czasie, jednocześnie itd, itp. I nic!!! :mad2: Mam zaprogramowane kilka stacji, z tym że gość od którego kupowałem dawno temu samochód nie był z moich okolic. W związku z tym zostały mi tylko RMF i trójka. Pozostałe niestety mają u mnie inne częstotliwości. Jednak radio gra, stacje wyszukuje, tylko nie mogę ich zaprogramować.

Jakaś podpowiedź, albo ktoś może manuala na maila podrzucić w jakimś ludzkim języku - za germański z góry thanx, ale poddaję się na wstępie.

Wujek - sorki :modlitwa: nie chciałem być niewdzięczny

pees: jak ustawię jakąs stację - automatycznie, scanem, czy wpisując częstotliwość - i spróbuję nacisnąć klawisz numeryczny - żeby ją przypisać pod ten numer - za każdym razem, niezależnie jak długo przytrzymam wskakuje mi to co już wcześniej było zaprogramowane. ....więc może skasować wszystkie stacje i programować na nowo? tylko jak się kasuje z pamięci radia ustawienia !?

Opublikowano

wychodzi na to że masz uszkodzone radio.

Stare radia miały inną procedurę zapamiętywania stacji - najpierw trzeba było wcisnąć przycisk oznaczony M, ME itp - a potem nacisnąc wybrany klawisz 1..4 i stacja była zapamiętana :8)

525i 1991r. Islandgrün met.

525tds 1993r. Oxfordgrün met.

635 CSi/A 1981r. Zypresengrün met.

zielono mi .... 8)