Skocz do zawartości

330d kombi nie grzeje tylna szyba i nadmuchy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam taki problem, mianowicie nie grzeje mi tylna szyba ani tylna boczna (mam tylko tą od kierowcy ogrzewaną - nie wiem czy tak jest w e46 czy miałem zmieniną szybę tylną od strony pasażera na obu są te same oznaczenia BMW) dodatkowo nie dmuchają nadmuchy na tylne boczne szyby, a to chyba powinno działać razem. Bezpieczniki sprawdzone, przekaźnik pśtyka, dioda na włączniku tynego ogrzewania się pali lusterka grzeją. Spawdzałem też taśmę która łączy ogrzewanie tylnej szyby z wiązka i wygląda OK. Co jeszcze sprawdzić?
www.facebook.com/bmwbyfazi
Opublikowano
Aha to jest antena, Ja myślałem że jest gdzieś w tylnym spoilerze. Co do nadmuchów w dole szyb tylnych bocznych mam takie kratki jak by własnie do nadmuchu na szybę, coś jak na przednią szybe nadmuch, a mój tata ma e46 sedan i też ma taką kratkę tylko że przy tylnej szybie, ale nie wiem czy u niego to dmucha czy to tylko tak dla ozdoby.
www.facebook.com/bmwbyfazi
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Te kratki to nie nadmuchy tylko wyloty powietrza z kabiny (przez kratki do otworów w boku auta na zewnątrz).
Opublikowano
Aha to jest antena, Ja myślałem że jest gdzieś w tylnym spoilerze...

Anten może być kilka w zależności od wyposażenia: radio, centralny, telefon, gps, webasto.

• Członkowie klubu
Opublikowano
Przyczyną nie grzania tylnej szyby zazwyczaj jest uszkodzona wiazka elektryczna pokrywy, która peka poprzez otwieranie i zamykanie klapy oraz szyby.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań