Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.

Auto po postoju w nocy na dworze przy okolo - 8st pali bez problemu,ale pedał hamulca jest jakby zablokowany, na tyle że na początku nawet nie umiem wbić biegu(automat) potem w czasie jazdy hamulce są tak słabe "jakoby ich wcale nie było" a dzis w czasie jazdy zablokowało przednie koła. Dodam że w sierpniu wymieniałem płyn hamulcowy.

Możliwe że mechanik nie wymienił płynu?? A jeśli wymienił jaka może być inna przyczyna??

Dzięki za odpowiedzi.

http://images.chomikuj.pl/button/Mr.Lova.gif

Na Chomiku mapy 2014,soft spolszczający MK2/3/4 mono-kolor,MK3 z polskimi znakami.

Opublikowano

zobacz komorę w której znajduje się serwo hamulca (pod filtrem przeciwpyłkowym od strony kierowcy). Może się okazać, że odpływ wody z tej komory się zapchał, np liśćmi, woda z deszczu lub topniejącego śniegu nagromadziła się tam i teraz zamarzła.

Miałem kiedyś podobną sytuację jak Ty i mało drzewa nie staranowałem jak mi hamulce odmówiły posłuszeństwa. Jeśli w Twoim przypadku jest ten sam problem, to oprócz wyczyszczenia komory trzeba będzie najprawdopodobniej wymienić serwo.

Ale proponuję sprawdzić najpierw - zajmie to 3 minuty

Opublikowano
zobacz komorę w której znajduje się serwo hamulca (pod filtrem przeciwpyłkowym od strony kierowcy). Może się okazać, że odpływ wody z tej komory się zapchał, np liśćmi, woda z deszczu lub topniejącego śniegu nagromadziła się tam i teraz zamarzła.

Miałem kiedyś podobną sytuację jak Ty i mało drzewa nie staranowałem jak mi hamulce odmówiły posłuszeństwa. Jeśli w Twoim przypadku jest ten sam problem, to oprócz wyczyszczenia komory trzeba będzie najprawdopodobniej wymienić serwo.

Ale proponuję sprawdzić najpierw - zajmie to 3 minuty

Ty masz racje chłopie mi przez ten j............. :duh:zapchany otwór zafundowało wymianę oleju a mianowicie pompa wakuum przez serwo zaciągnęła wodę do motoru .oj jaki ja byłem wku................ :mad2: wymieniłem Castrol EDGE ponad 7 l x3 +3x filtr oleju normalnie za teraz mną wstrząśnie.nikomu nie życzę takiej sytuacji.

oto foto jak wyglądało serwo po zalaniu (przestroga dla wszystkich) jeśli będzie działo się coś z hamulcami zaglądajcie pod filtr do serwo co się tam dzieje pozdrawiam.,

http://img137.imageshack.us/img137/9125/03102009002.jpg

Opublikowano
jop tak jak piszesz trza zdjąć cała obudowę filtra kabinowego lewa strona.
Opublikowano

Bryndza, to nie to. Wprawdzie było tam troche brudu i wilgotno ale jako takiej wody nie było.

Coraz bardziej jestem skłonny myśleć że mechanior kase wziął,a plyn wymienił ale w zbiorniczku :( Mają jakieś przyrządy żeby sprawdzić płyn?

Na Chomiku mapy 2014,soft spolszczający MK2/3/4 mono-kolor,MK3 z polskimi znakami.

Opublikowano
Bryndza, to nie to. Wprawdzie było tam troche brudu i wilgotno ale jako takiej wody nie było.

Coraz bardziej jestem skłonny myśleć że mechanior kase wziął,a plyn wymienił ale w zbiorniczku :( Mają jakieś przyrządy żeby sprawdzić płyn?

jest urządzenie do pomiaru temperatury wrzenia płynu - innych miernikow nie kojarze :cry:

Opublikowano

długo nie musiałem szukać problemu, który dotknął w te mroźne dni i moja e39!

drugi raz zostawiłem swoje auto na dworze w taka mroźną noc i drugi raz pedał hamulca zrobił się twardy a beemka ledwo hamowała :twisted:

właśnie sprawdziłem co dzieje się pod filtrem ale wygląda na to ze wszystko jest ok-otwór nie jest zatkany i jest tam czysto...teraz wstawiłem ja do ciepłego ale problem pojawia się za każdym razem gdy była w takie mroźne noce na dworze!jednak już zwykły blaszany garaż w którym tez jest ujemna temperatura starczał żeby problemu nie było...wyraźnie szkodzi jej zimowanie na dworze!co to może być??czy gdzieś dostaje się woda i zamarza??

• 1 rok później...
Opublikowano

Stary temat,ale napiszę że to jednak była woda. Wprawdzie jak się ociepliło woda wyciekła i było niby sucho ale w serwo byłe dość wody żeby znów po nocce zablokować.

Stare serwo było w środku dosłownie zgnite,dziwię się że wogóle jako tako działało.Wymieniłem na używkę,udało mi się znaleźć na allegro za 120 zeta,taniocha.

Pozdro