Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
WItam. Wypadałoby najpierw się przywitać a nie odrazu od problemów (mój pierwszy post tutaj)... Od około 3 miesięcy jestem właścicielem samochodu BMW E90 320d sedan z 2005r, zakupionego w Niemczech. Z samochodem jest w miarę wszystko dobrze z małym ale;)...Żonce mojej wiecznie narzekającej nie podoba się wysokość samochodu nad nawierzchnią... jest praktycznie bardzo mały...przesiedliśmy sie z audi a4 b7 kombi... tamtym samochodem można było praktycznie wszędzie wjechać...tym już należy uważać.. mam garaż na poziomie (-1) i juz do niego nie zjadę... audiówką nie było problemu;). może ja mam za małe kółka zarzucowe... na jakich kółkach jeżdżą wasze 3-jeczki? ja mam założone standartowe 16... co można by zarzucic zeby w miare komfortowo jezdzic i podniesc troszke samochod? a może mam samochód stunningowany i opuszczony...w zwykłych warsztacie jak klocki chcialem zmienic nie mogli podnosnika podstawic;) 2 -gi problem -ma ktos na sprzedanie zestaw naprawczy do koła w razie złapania gumy? jesli tak to prosze o kontakt na priv, chetnie odkupie... samochodzik sprowadziłem na runonflatach ale nie dało sie na tym jezdzic...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No niestety e90 jest niżej zawieszona jak a4 nawet jak e46. Ja też mam pościerany lekko zderzak no ale takie uroki życia w naszym kraju. Kup sobie koło dojazdowe a nie wynalazki typu komplet naprawczy w sprayu. Po czyms takim żaden porządny oponiarz nie naprawi już oponki tylko zakup nowej. Ori koło zapasowe do e90 to jakieś 500 zł w aso do tego podnośnik i klucz.
Krzysztof
Opublikowano
Ja mam 17tki i ten sam problem jest nisko teraz w zime najgorzej też mam problem z podnośnikiem u mechanika mysle że zestaw naprawczy jest najlepszym rozwiązaniem po co wozic koło w bagażniku jeżdze z 11 lat autami i tylko raz złapałem kapcia :lol:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
w aso można kupić cały komplet naprawczy czyli koła, podnośnik, klucz i pokrowiec. Wrzucasz do bagażnika i już. Sam się zastanawiam nad czymś takim bo letnie mam do wymiany po tym sezonie więc i tak muszę kupić nowe oponki ...
Krzysztof
Opublikowano
ja tez musze oponki kupic nowe... na runonflatach jezdził nie będe... a tak przy okazji jakby ktos chcial i byl zainteresowany felgami stalowymi 16 (super stan) do beemki, lub oponami runonflat michelin chyba, 16 to zapraszam na priv
Opublikowano

witam,

pokaż zdjęcie jak Ci "stoi" samochód

ja akurat nie jestem zadowolony bo przód mam zbyt wysoko względem tyłu i chce go obniżyć

Audi B2 4.2 V8 yeahh

BMW e91 2.0d

Opublikowano

Znalazłem fotkę z moich sesji obecnej i poprzedniej Bawarki ;)

Co prawda e90 na zimę obute jest w koła 16" z oponami 205/55 R16 a e46 było na 17" z 225/45 R17

Zarówno w E46 jak i obecnej E90 jest zawieszenie sport.

http://img138.imageshack.us/img138/8420/img6310p.jpg

Mam gdzieś jeszcze fotki na 17", później wstawię ;)

Pzdr.

Opublikowano
Znalazłem fotkę z moich sesji obecnej i poprzedniej Bawarki ;)

Pzdr.

ladne :), konkretnie widac roznice... zawieszenie typu "sport" obniza o 20mm w stosunku do normalnego czy mniej??? rozni sie tylko wysokoscia? czy tez sa inne aspekty "zawieszenia sport"?

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano

I jeszcze na 17"

Myślę, że dobrze widać.

Pzdr.

http://img69.imageshack.us/img69/7195/76208337.jpg

http://img706.imageshack.us/img706/6628/img6393.jpg

http://img693.imageshack.us/img693/8751/img6431l.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Po tej zimie to aż strach zaglądać pod spód ;), ciekawe ile osłon połamanych ;) hehe.

Za niska jest moja 3jka :(, trzeba pomyśleć o jakimś Xie ;)

Pzdr.

Opublikowano
moja tez jest niziutka...fajny zgrabny samochodzik, super sie jezdzi... chociaz ostatnio w wymieniałem zarowke postojową na warsztacie, to jak juz bylem na podnosniku to sobie podejrzalem caly dół to nie bylo widac zadnej ryski... ani odrobine...a tarlem niemilosiernie po koleinach snieznych...
Opublikowano
qrde, a moze ja mam jeszcze dodatkowo zawieszenie typu sport u siebie... byly wogole takie w trójkach? jak to mozna sprawdzic? w brifie niemieckim nie doczytalem sie nigdzie dodatkowego pakietu.. sprawdzalem dzis przeswit przy takiej samej 3 i moja byla okolo 2 cm nizsza jeszcze niz tamta...
Opublikowano
Tak byl pakiet Sport. Jedz do salonu i niech ci wydrukuja liste jak auto wyjechalo z fabryki. Tam znajdziesz cale info o samochodzie.

Sprzedam:

1. Agregat DSC kompletny

2. HCU do DSC nowka w atrakcyjnej cenie.

3. Junctionbox control unit - sterownik sterujacy elektronika auta.

Opublikowano
Jak miałbyś zawieche sport to napewno byś to odczuł w czasie jazdy na dziurach jak to się mówi koronki z zębów lecą ja miałem i nigdy więcej :mad2: