Skocz do zawartości

520i M50 problem z otwarciem central.po wyjeciu akumu.e34

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam czy ma ktos jakis patent na otwarcie E34 gdy sie wyjmie aku.i pozamyka lacznie z maska.Zamki podczas proby otwarcia nie daja sie otworzyc ani z jednej ani z drugiej tylko bagaznik sie otwiera w innych autach jest to mozliwe normalnie kluczyk mechanicznie podnosi rygiel i gotowe a tu nie ma zadnego oporu na kluczyk podczas krecenia.mam instr.obslugi ale tam nic o tym nie pisza. czytalem na forum juz cos na ten temat ale mesi byc na to jakis bmw patent ktory otwiera drzwi gdy np. akumul. padnie.
Opublikowano
Jest na to maly parent, mozna dodatkowy kabel od klemy "+" do bagaznika pociagnac i jak sie stanie cos takiego to otwierasz bagaznik, podajesz napiecie na kabel i mase i masz otwarte drzwi. Ale tak z innej beczki musiales przed odlaczeniem aku zamknac auto w pozycje zabezpieczenia rygli, jezeli zamknalbys normalnie to da sie otwozyc z klucza. Mozna tez siegnac do kabla plusowego od alternatora i tam podac napiecie. Ja tez mialem kiedys takie zdazenie :/ U mnie dalo sie otwozyc kluczem drzwi pasazera - klec lkuczem na lewo i prawo, jednoczesnie "kiwajac" klamka, u mnie zadzialalo.
Opublikowano
Jest patent z zamkiem od str pasażera,tak jak pisze kolega. Poszukaj,bo takich tematów jest milion.
Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano
I tu konstruktorzy dali dupy :x ciężki temat w twoim przypadku :cry2: poczytaj posty może się natkniesz na jakiś myk panie w najgorszym wypadku poświęcisz szybkę :8) tylko nie trójkącik bo ciężko dostać i montaż drogi.
Opublikowano
I tu konstruktorzy dali dupy :x ciężki temat w twoim przypadku :cry2: poczytaj posty może się natkniesz na jakiś myk panie w najgorszym wypadku poświęcisz szybkę :8) tylko nie trójkącik bo ciężko dostać i montaż drogi.

Da sie otworzyć,jeśli by dali dupy to by sie wogóle nie dało.

ps.Co do postu Areckiego,to nie wiedziałem :shock: .Czasami jak mi padał aku,albo wyciągałem a wcześniej zamykałem z kluczyka to nic się nie działo.Może nie każda tak ma?

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano
witam u mnie po wyciągnięciu akumulatora też jest taki mankament że kluczyk lekko kreci się w jedną i drugą stronę nie podnosząc rygielka kolega pokazał mi patent ruszając do góry klamką i przekręcając przy tym kluczykiem u mnie to działa drzwi się otwierają z jednej i drugiej strony ale już w kolegi takiej e34 ta opcja nie pomaga nie wiem czemu tak jest pozdro
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
witam, czytalem wypowiedzi, i mam wlasnie taki problem ze wyciagnelem akumulator zeby podladowac i zamknelem drzwi z przodu na kluczyk a tylnie zamykajac wciskajac jopki w dół.... i teraz nie moge otworzyc na kluczyk zamka... kreci sie w prawo i w lewo i nic jopek w dole caly czas.... tylko bagaznik otworzylem... a auto stalo tylko jedna noc... prubuje otowrzyc jopka przez bagaznik bo jest tam worek na narty ale kurde nie moge siegnac.... jutro bede mial narzedzie specjalistyczne :P ale czy jak podniose ten jopek od pasazera z tylu z prawej storny czy mi sie otworza? a jak nie to co robic dalej?
Opublikowano
aha dodam ze prubowalem sposobu na krecenie kluczykiem w trakcie podnoszenia klamki i nic... i nei moge otworzyc bo niemam jak wsadzic akumualtora... a zamki wszytskie smoarowalem itd.. wiec to nei winna ze cos zamarzlo... raczej :P
Opublikowano

Spróbuj od strony pasażera jeśli nie od kierowcy. U mnie bez akumulatora awaryjnie mogę tylko od kierowcy otworzyć a kolega przykładowo tylko od pasażera mógł :)

Może robisz to też zbyt nerwowo.. podnieś i trzymaj klamkę w górze, a potem spokojnie przekręć klucz w lewo (spróbuj dwa razy przekręcić w lewo lub raz w prawo a potem w lewo - wszystko przy klamce w górze), czasem można natknąć się na mały opór, ale na pewno da się otworzyć.

http://images33.fotosik.pl/376/633352ed1b63d463.jpg
Opublikowano
no prubowalem... i dzisiaj przyjechal facet i w sekunde otworzyl... nie wiem jak to zrobil bo nei chcial mi pwoeidziec... :P powiedzial tajemnica :p heheh wiec problem z glowy :D pozdrawiam !
Opublikowano

Otwórz bagażnik , wyjmij żaróweczke i w to miejsce podłącz jakimiś kabelkami akumulator (sprawdź wcześniej żebyś nie podłączył odwrotnie)

Powinno zadziałać chociaż nie sprawdzałem w praktyce.

Jeśli nie idzie na siłe , trzeba użyć jeszcze większej siły
Opublikowano
Pod warunkiem że zostawił na włączonych światłach, no chyba że podepnie się pod lampkę oświetlenia bagażnika...
Bandite Motor Wagen