Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Moze wy mi doradzicie teraz mam instalacje IIgen. wiec trzeba przerobic z racji ze silnik i tak ma remont i tu jest pytanie myslalem o sterowniku stag 300 ale jest drogi wiec nasuwa sie pytanie czy warto doplacac np do kme diego s6?? i czy mozna dostac listwy wtryskowe matrixa na 3 cyl??? bo jak szukam to tylko 4 cyl widze :|

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano

STAG 300 to bardzo dobra jednostka sterująca.

Z Matrixami na 3 cylindry może być problem. Ja bym mimo wszystko wrzucił listwy Magic Jet - praktycznie ta sama szybkość i wydajność a o połowe tańsze

Opublikowano
tak szczerze myslalem nad magic jet, ale wlasnie ta niska cena mnie troche odstrasza :?

Opublikowano

witam

ja mam w swoim autku zamontowany gaz STAG 300 i musze przyznać ze całkiem fajnie sie jezdzi nie wliczając początkowych kłopotów (wymiana cewek) śmiga aż miło nie czuć przejścia b/g i moc myślę że nie dużo mniejsza

Opublikowano
tak szczerze myslalem nad magic jet, ale wlasnie ta niska cena mnie troche odstrasza :?

Poczytaj sobie opinie w necie na ich temat. Przy porządnym filtrze fazy lotnej potrafią zrobić po 80tys km bez zaglądania do nich. Bardzo dobry stosunek ceny do jakości. Matrixy są dobre ale płaci się za firmę - niestety.

Opublikowano

kolego mam magic jety i stag300 i jestem super zadowolony, póki co zrobiłem 6tkm, mój wozik to 523i, nie ma się nad czym zastanawiać :twisted:

a jeśli chodzi o reduktor to mam wrzucony scorpion st również b ez problemów

Opublikowano

Poszla zmiana po konsultacji, ze znajomym gazownikiem i sklad instalacji bedzie taki:

Stag 300+

2x wtryski Matrix HD544+ podgrzewacze

2x Reduktor scorpion GT rozwiercony do fi8 Plus podgrzewacz plynu chlodniczego z e46

Opublikowano
2x Reduktor scorpion GT rozwiercony do fi8...

A co tam rozwiercać? GT mają standardowo wejście na rurkę FI8mm.

Nie wiem po co Ci 2xGT w M50B25 - no chyba że masz dłubnięty silnik w stylu kompressor czy turbo o czym nie wiem.

Opublikowano
Silnik jest dlubniety ale nie kompresor tylko powiekszona pojemnosc do 3 litrow wydech na baranach i pare innych modow. scorpion gt ma wejscie na ruke fi8 ale jak spojrzysz w srodek jest zwezenie i to sie rozwierci