Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Od kilku dni mam duży problem. Na początku nie otwierała mi się ręcznie klapa bagaznika, musiałem przyciskać przycisk w kluczyku, albo wewnątrz. Następnie podczas jazdy zaczęła się samoistnie otwierać i zamykać. Postanowiłem poczekać, sądząc iż może gdzieś dostało się troche wilgoci, postawiłem auto do garażu. Było lepiej, przedwczoraj już otwierała się tylko przy gaszeniu świateł, a wczoraj i dziś można było ją normalnie otworzyć ręcznie z zewnątrz bez żadnych problemów.

Przed chwilą jednak postanowiłem się wybrać po zakupy i ku mojemu zaskoczeniu nie mogę otworzyć bagażnika, pomimo że konmputer pokazuje iż jest on otwarty.... Do tego nie działa światło pozycyjne z lewej strony na klapie, a prawe miga. Klapę udało mi się otworzyć jedynie za pomocą linki awaryjnej z tyłu klapy, a po zamknięciu znów to samo...

Co mogło się stać? Bardzo proszę o pomoc!

Opublikowano
Oook, postaram się to sprawdzić. Dziękuję za pomysł! Tylko jedna rzecz jakoś tak mnie ciekawi. Te wszystkie dolegliwości pojawiły się dzień po myciu samochodu... Jednak jeszcze tego samego dnia klapa działała poprawnie....Czy sądzicie, że woda może mieć coś z tym wspólnego?
Opublikowano

jak najbardziej tak, u mnie było podobnie prawdopodobnie zaśniedziała wtyczka lub masa

najlepiej kup spray do syków + mały pilniczek i po rozpinaj wtyczki i je oczyść - u mnie pomogło

najlepiej wcześniej odłącz aku + i - aby komputer nie zarejestrował błędów

GOLD CZEJJJN