Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
powiem tak... uszczelki pod kolektor i uszczelka pod turbine jest taka sama... ale wydaje mi sie ze to troche przesada pchac taki kolektor... ;) kupisz nowy za 1400 z ASO to starczy na pewno na dlugo... przynajmniej na kolejne 150tys km.... dla mnie takie tuningi nie maja sensu... a jakbym kupil takie auto to bym sie lekko zdenerwowal ;) powiem Ci tak ... inżynierów z Monachium nie przechytrzysz.... ;) a jak tam to na pewno odbije Ci sie to... takie moje zdanie ;)
Opublikowano
To nie ma nic wspolnego z tuningiem, Mam zalozony nowy(20tys) rzekomo nie pekajacy- a tu niespodzianka peknal na kolnierzu przy wlocie do turbinki. Sprawdzilem czy turbo sie "nie rusza" w stosunku do silnika wiec przyczyna tylko jedna! Inzynierowie z Monachium, zreszta mozna wymienic cala strone ich niedorobek. Nie mam czasu i nie lubie niespodzianek zwlaszcza na swieta!!! a zeliwne jezdza do tej pory i nikt nie narzeka.
Opublikowano

No to cos w tym prawdy jest... ze zeliwny wytrzyma Ci dluzej niz dlugo :P

mozesz sprobowac zareklamowac kolektor... dowiedz sie tylko czy jest taka mozliwosc.... bo dla mnie to nie do przyjecia zeby tak szybko kolektor pekl... a obstawiam ze moze pol roku minelo od wymiany...

ale jak chcesz to Ci mowie ze uszczelki sa takie same.. wiec mocowania beda pasowac... jednak jezeli chodzi o wyjscie na EGR to pewnosci nie mam...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
które to w końcu kolektory pękaja w 3.0d, wylotowe czy dolotowe? Czy problem istanieje tylko w 3.0d czy zdarza sie także w 2.0d?

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
zdarzył sie jakiś przypadek w 2.0d?

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv