Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam jeden maly problem.

Kiedy odpale auto i jade to po jakims czasie czuje z pod maski takizapach jakby spalona guma czy kable i to jak stoje w miejscu dostaje sie tez do srodka auta przez wentylacje. Czasem bardziej smierdzi czasem troche mniej. Nie wiem co to moze byc i gdzie zaczac szukac co to moze byc. Hmm

pomocy!

E46 318D 180KM
Opublikowano
ale to nie smierdzi benzyna czy spalinami..tylko jakby spalona guma czy co, jakby sie przypalalo cos. hm.
E46 318D 180KM
Opublikowano
hm moze chodzi Ci o taki zapach, ktory sam czuje gdy mam pokretlo nawiewu ustawione na max czerwone + temperatura na wyswietlaczu b. wysoka. Jest zimno więc może mocno grzejesz i jak chcesz szybko nagrzać bude tak jak u mnie? Tylko nie nazwalbym tego raczej spalona guma... Zwroc uwage na to pokretlo jak masz ustawione i temp klimatronika?
Opublikowano
nie nie to taki specyficzny zapach, jak zaczyna smierdziec..i wyjde z auta i powacham przy podszybiu od strony kierowcy to smierdzi tam..tak pod przednia szyba odrazu od strony kierowcy.. najbardziej.. nie moge rozpracowac co to hm
E46 318D 180KM
Opublikowano

Na bank to nie wiem, ale kiedyś na zlocie trochę polatałem "na sprzęgle" po lotnisku :D i odtąd tak śmierdzi czasem. :(

Z tego wynikało by że gdzieś sprzęgło się przypala czasami, ale to tylko moja teoria.

Jak jadę do kolegi na warsztat i chce mu pokazać to jak na złość nie śmierdzi :x

Opublikowano
hmm ale jak sprzeglo moze sie przypalac :) nie lapie...moze sie slizgac..a przypalac? :D
E46 318D 180KM
Opublikowano
A czy moze byc taki zapach np.. przez to ze malo oleju w silniku jest? bo czasem jak gasze auto pokazuje sie na zolto u gory na wskazniku kontrolka oleju.
E46 318D 180KM
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

jak Lampa Aladyna pali się żółtym płomieniem i na miarce jest mało to dolać oleju :mad2:

:idea: możliwe że płyn chłodniczy wam śmierdzi

podobno jest jakieś łączenie na ścianie grodziowej chyba do nagrzewnicy tam puszcza szczególnie przy cofaniu kiedy silnik układa się inaczej

coś tam wymienili czy naprawili podobno trzeba opuścić silnik :duh: nie wiem ale pomogło :cool2: