Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam nie wielkie doświadczenie z BMW, ale interesuje mnie BMW e38 740i z przebiegiem ok.250tys. I nie wiem na co zwrocic uwage przy zakupie takiego samochodu i czy ten przebieg nie jest za duzy ?

Za wszystkie rady z gory dziekuje :))

Opublikowano
ja mam 730 i 290000km i nie narzekam na nią, zalerzy na jaki egzemplarz trafisz, największy mankament to przednie zawieszenie które nie jest na nasze drogi i często jakieś drążki, wachacze itd padają
Opublikowano
Witam,

Mam nie wielkie doświadczenie z BMW, ale interesuje mnie BMW e38 740i z przebiegiem ok.250tys. I nie wiem na co zwrocic uwage przy zakupie takiego samochodu i czy ten przebieg nie jest za duzy ?

Za wszystkie rady z gory dziekuje :))

Jak nie masz doświadczenia to jedz do warsztatu gdzie robią BMW (nie koniecznie ASO) i za kilka stówek zrobią ci przegląd auta,co do przebiegu o ile licznik nie jest skręcony to jest norma.

Opublikowano
Dziekuje bardzo za kazda informacje bo musze przyznac ze bmw e38 to piekny samochod (e39 tez jest sliczna :D )
Opublikowano

Ja mam w tej chwili na liczniku ponad 260 tys km i silnik nie wykazuje zadnych sladow zuzycia.

250 tys km, o ile samochod byl prawidlowo uzytkowany i serwisowany, to dopiero dotarcie ;).

Tak powaznie - najwazniejsze jest, zeby samochod nie byl powypadkowy i naprawiony byle jak.

Poza tym, tak jak ktos pisal - dokladny przeglad w ASO lub serwisie, ktory ogarnia temat E38 i bedzie w miare wiadomo, czy samochod jest wart zainteresowania.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Z e38 jest podobnie jak z większością aut tej klasy.Jeżeli wszystko było robione na czas,a i wcześniejszy właściciel nie orał samochodem w polu,to nie masz zbytnio czego się bać.Pamiętaj jednak,aby sprawdzić samochód wcześniej w jakimś serwisie lub zabrać na oględziny kogoś kto już przerabiał nieraz "temat" związany e38 i będzie wiedział gdzie zajrzeć :cool2: W przeciwnym razie jeżeli trafisz na "do męczony"egzemplarz,eksploatacja może okazać się dosyć droga.

Jeżeli natomiast przebieg jest oryginalny,to nie masz się czym dręczyć.Ja w swojej poprzedniej 728 miałem 360 tys.km przebiegu i wydaje mi się że nie robiło to na nim większego wrażenia :D

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

koledzy dobrze pisza, ale ja dodam tylko zeby sprawdzic sprezyny....heh taka moze banalna sprawa, ale na polskich drogach czesto powyzej 200tys km przejechanych one po prostu pekaja:/

moj ogzemplarz ma ok 260tys km i wlasnie mi sie trafily 3 pekniete sprezyny, a wydatek nie jest to maly!!:)

Opublikowano

jesli ten przebieg jest oryginalny... i auto było należycie traktowane ...to tylko wsiadać i jechać...

jednak z takim przebiegiem szukać ze świecą... zdarzają się ..ale jest ich bardzo mało... w tej chwili kupując najnowsze 7 musisz sie liczyc z przebiegiem 100tkm a co mówić o aucie które ma 10 lat...

oczywiście sa wyjątki..

najgorsze ze teraz czy to książka... czy też nawet w seriwsie historia .. nei ejst 100% wiarygodna.

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg