Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z moją e36 a mianowicie kiedy wciskam pedał gazu do podłogi to silnikem szarpie tak jakby się dusił występuje to tylko wtedy gdy silnik jest dobrze rozgrzany kiedy odpalam i daje pedał w podłogę nie ma w/w objawów nie mam pojęcia co to może być... proszę o pomoc.

Opublikowano

Kolego : przepływka,sonda,świece,pompa paliwa,filtr paliwa,czujnik temp.

Jaki masz model ???Nikt wróżką nie jest

http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
LPG może masz? Może najpierw diagnoza komputerowa żebyś nie wymieniał pół auta na darmo, ale tak na oko to tak jak kolega wyżej, celował bym w czujnik temperatury i sondę, hmmm może też czujnik położenia przepustnicy.
Opublikowano
mam ten sam problem w mojej coupecie is, pojawia się gdy próbuje jej pocisnąć a szczególności przy wyprzedzaniu gdy redukuje bieg, gwałtownie wskakuje na większe obroty zaczyna szarpać i wtedy musze sie zatrzymać zgasic silnik chwile odczekać po odpaleniu jest już ok..... ktoś mi kiedyś wspominał o przewodach jeszcze ich niezmienialem, ale z tego co kolega DjAquaz pisze to możne być wiele innych rzeczy wiec nawet nie wiem za co sie brać:( podpinałem go pod kompa ale nic niewykazalo mechanik mowi ze niezawsze wykarze wiec soje w kropce... wiec jak kolego rozwiarzesz swój problem to daj znać może i umie będzie to samo do wymiany;)
Opublikowano
Szarpanie przy przyspieszaniu - jest to typowy objaw tego że silnik nie dostaje paliwa tyle co powinien( za mało) - zaczął bym od sprawdzenia / wymiany filtra paliwa.
Opublikowano
Byłem wczoraj w garażu i wyczyściłem przepustnicę silniczek krokowy wymieniłem filtr paliwa i nie ma poprawy ale natknąłem się na jakiś czujnik w kolektorze ssącym jest on wkręcany i napewno uszkodzony od czego on jest?