Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, mam problem i nie wiem jak go rozwiązać. Zakladałem już temat viewtopic.php?f=71&t=118333 inny tyle, że objawy się zmieniły troche a mianowicie auto przerywa już nawet od 1tys obrotów czy ciepły czy zimny i jak przerywa i dodam gazu czuć paliwem tak jakby się nie spalało.

Jedyne co zaobserwowałem to to, że:

wieczorem gdy auto chodziło na parkingu na wolnych obr. w cewce coś śię świeciło na niebiesko tak jakby miała przebicie ale po dotknięciu nie kopała. Czy to jest normalne że coś w niej iskrzy?

Silnik M20B20 jedna cewka na wszystkie cylindry

Nie jeździj szybciej, niż lata twój anioł stróż
Opublikowano
mi to wygląda na przewody WN jest przebicie, któraś swieca nie dostaje iskry i go zalewa, czuć paliwo, obstawiałbym na cewkę lub przewody WN, sprawdz najlepiej podmień od kogoś znajomego aby nie wywalać kasy w błoto
Opublikowano
kable WN i świece wymienione miesiąc temu na nowe, więc myśle , że to odpada
Opublikowano
kable WN i świece wymienione miesiąc temu na nowe, więc myśle , że to odpada

a jakie przewody kupiłeś? sprawdź cewkę ewentualnie jeszcze kopułkę i palec

Opublikowano

Iskra z cewki plynie najkrutrza droga,moim zdaniem masz przebicie na mase ,z wczesniejszego postu wychodzi na to ze to mogla byc cewka .Dostawala wilgoci i do puki sie nie rozgrzala miala przebicie.Nie masz dobrej iskry bo gubi po drodze i smierdzi dlatego paliwem .Moim zdaniem to bedzie cewka.

MOD EDIT:

Kolejne ostrzeżenie za lekceważenie ortografii.

Opublikowano
Świece i kable NGK, więc raczej wykluczam te dwie rzeczy. Poza tym w/g mnie gdyby kable miały przebicie to "pieściły" tak jak to było z poprzednimi