Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam pytanko, chodzi o to że po otwarciu maski słyszę jakby coś w okolicach kolektora zasysało powietrze, czy to tak mam byyć??

silnik częstto przerywa i chodzi nierówno :cry2:

aha mam gównianą instalacje LPG- I gen do silników z gaźnikiem (zakładał poprzednik - ŁOŚ :duh: )

Opublikowano

Witam

Domyslam sie ,ze chodzi o kolektor ssacy i prawie na bank uszczelka pod nim.

Normalka ,lapie lewe powietrz ei wariuje .

Tylko jedna uwaga a mianowicie odglosy syczenia trudno jest gokladnie zlokalizowac na sluch,dlatego propnuje prysnac jakims latwopalnym zzajzajerem i posluchac pracy silnika i wiadomo jak sie zmieni to trafiony.

pozdrawiam

Opublikowano
Witam

Domyslam sie ,ze chodzi o kolektor ssacy i prawie na bank uszczelka pod nim.

Normalka ,lapie lewe powietrz ei wariuje .

Tylko jedna uwaga a mianowicie odglosy syczenia trudno jest gokladnie zlokalizowac na sluch,dlatego propnuje prysnac jakims latwopalnym zzajzajerem i posluchac pracy silnika i wiadomo jak sie zmieni to trafiony.

pozdrawiam

Proponuję kupić w sklepie puszkę "samostartu" i fukać punktowo w podejrzane miejsca. Wzrost rpm oznacza miejsce w którym łapie silniek lewe powietrze.

~~Oby nasze dzieci miały bogatych rodziców~~

Pozdrawia Elwis

E34 525tds '95 touring executive

http://stud.wsi.edu.pl/~elwis/e34bok.jpg

Opublikowano
a czy dużo jest roboty z wymianą takiego shitu???

i ile to + - kosztuje??

To zalezy od wymieniajacego.Ja mam M40 i troche roboty jest bo zwalalem caly kolektor.Dodatkowo mam podejrzenia,ze te kolektory sie deformuja z biegiem lat i po pierwszym razie zasysal ale potem przy okazji wymiany czujnika temp. dodatkowo uszczelnilem go na silikon/czerwony do 350 stopni C/ i jwst ok

pozdrawiam

A uszczelka moja to ok 40 pln a u Ciebie nie wiem.

Opublikowano
a moim zdaniem to odma ci puszcza :D - w okolicach 3go garka masz waz wchodzacy do kolektora - tam powinien byc siliconowy oring uszczelniajacy. Sprawdz to.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D