Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Jak w temacie podczas jazdy po jakiś nierównościach rusza mi kierownicą nie wiem czy tak musi być czy nie.Mam nowe wachacze drążki i końcówki drążków.
Opublikowano
Miałem ale chyba mniej ale to pewnie przez duże luzy i troche to znikało.A teraz jak wymieniłem na nowe to nie ma luzu i przenosi na kierownice. To jest moja teza .
Opublikowano
Opisz dokladnie co sie dzieje z kierownica ,jest to na karzdej predkosci :?: czy tylko jak wjedziesz w dziure :?: co sie dzieje z autem przy chamowaniu :?:
Opublikowano
tak się dzieje przy wszystkich predkościach, gdy wjedzie się w dziure kierownica sie rusza jak by sie skrecało samemu. Przy chamowaniu wszystko ok.
Opublikowano
Ustawianom miales gometrie kół przednich.Jedz na warsztat i sprawdz wyprzedzenie zwrotnicy.Szerokie masz w niej opony sprawdzales czy nie sa poscinane z ktorejs ze stron :8)
Opublikowano

Mam taki sam efekt. Na kiepskich letnich oponach i teraz na niezłych zimówkach, więc

sądzę że to nie ich wina. Najlogiczniej coś w zawieszeniu, ja jeszcze drążków kier. nie wymieniałem

i będę zaczynał tak czy siak od tego na wiosnę, bo w końcu wyrwie mi kiedyś z rąk tą kierownicę :wink:

Zbieżności też nie wykluczam.

Opublikowano

Opony standard 195/65/15 prawie nowe miałem je przy innej bmw i wszystko ok . Geometria ustawiona . Mógłbyś mi przybliżyć co to takiego to wyprzedzenie zwrotnicy :?:

Jeszcze jedno czy to morze być wina słabych amortyzatorów bo są słabe i tyłem zamiata jak cho... :!:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a moze masz luzy na przekładni kierowniczej. To tez moze byc przyczyna

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
wyprzedzenie sworznia zwrotnicy.Chodzi tu o ustawienie przednich zworzni zwrotnicy tak aby jedno nie wyprzedzalo drugiego . A co do amortyzatorow to nie czekaj z tym zbyt dlugo bo morzesz --
Opublikowano
Już lepiej ale jeszcze nie tak jak powinno. Byłem na ustawieniu geometri ale wyprzedzenia sworznia zwrotnicy nie ustawiłem bo mechanik powiedział że wu mnie sie nie ustawia.Tak to wszystko ok amortyzatory przód 78% tył 74%. A tyłem zamiata jak diabli.
Opublikowano
Witam tak samo mam w mojej buni wymienialem amory wachacze drazki kier. ustawialem zbieznosc przod tyl kąty, cos pomoglo ale w raz kierownica ucieka na dolkach a nie powinna mysle ze to jest wina przekladni prawdopodobnie ma luz..