Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam 318 z 1999roku z Klimatronikiem, jeżeli ustawię tylko nawiem na przednie dmuchawki i moc dmuchania na prawia największą i przyłożę rękę do wylotów to słabo dmucha, jak ustawię nadmuch na nogi i przód to z przednich dmuchawek ledwo co leci, np... we Fordzie mondeo z 2004 też z climatronikiem ja ustawię nawiew ma przód i moc dmuchawek na poowę to prawie czapkę z głowy zrywa, więc w moim bmw se nie wyobrażem jazdy latem w upał jak to ledwo co mi dmucha z przednich wylotów, czy jest jakiś filtr w kabinie co może być napchane?? bo filtr pod szybą zewnętrzny mam wymieniony, zaznaczam że cała elektronika działa dobrze, wyloty przednie są otwarte ale dmuchają słabo
Opublikowano
Hey.Ten typ tak ma.W mojej e 46 316i z 1999roku jest tak samo.Te typy mają zaje.....siłe podmuchu :D .Możesz ewentualnie sprawdzić filtr kabinowy.Wyciągnij go i sprawdz bez niego.Jeśli sie troszke poprawi,to filtr kabinowy do wymiany.Lecz niespodziewaj się dużej róznicy.Mocniej dmucha,gdy nastawisz tylko jedna opcję np:na szybę i dasz prawie max
Opublikowano
no tak, na szybe dmucha mocno, a co z tym filtrem kabinowym, wiem ze jest jeden jak sie otworzy maske, taki długi, a jest jeszcze jakiś w kabinie w kokpicie, jest taki??? gdzie!
Opublikowano
no tak, na szybe dmucha mocno, a co z tym filtrem kabinowym, wiem ze jest jeden jak sie otworzy maske, taki długi, a jest jeszcze jakiś w kabinie w kokpicie, jest taki??? gdzie!

Jest tylko jeden pod maską.Wyciagnij go i zobaczysz czy będzie różnica w dzialaniu dmuchawy(jeśli tak to wymiana filtra-najlepiej węglowy)

Opublikowano
Jeden z kolegów tu na forum pisał mi ze podobno jest mozliwosc ustawienia tego na komputerze ze sa 3 tryby low normal i high, ja mam podobnie jak wy chodz bardziej irytuje mnie wł sie klimatronika po przekreceniu kluczyka szczególnie w zimie, oraz nie mozna ustawic nawiewu na szybe tak aby dmuchala delikatnie ale caly czas tylko albo mocno albo w ogóle czesto jadac paruja mi szyby to musze wl wył wł wył i tak w koło macieju, albo ktos to tak poustawiał na kompie albo juz sam niewiem bo sa to rozwiazania według mnie nie zrozumiale.
Opublikowano
oraz nie mozna ustawic nawiewu na szybe tak aby dmuchala delikatnie ale caly czas tylko albo mocno albo w ogóle

Lewy górny przycisk, nawiew na szybę , ustawiasz siłę nadmuchu i temp jaką chcesz. Prawy górny to tzw. odmrażanie. Max temp i max nawiew. Ten lewy górny powinien działać normalnie. Może panel klimy nie działa poprawnie.

Był: Nissan Almera 1.5, 2001

Był: VW Passat 1.8,1999

Jest: BMW 318 E46,2000

Opublikowano
było by fajnie jak by ktos znalazl jakąś konfigurację w komputerze którą można przestawiać, bo jak ustawię nawiew na szybę i przód to 2 razy mocniej dmucha na szybę niż na przód, może jest jakieś ustawienie w impie albo disie albo przekonfigurować pochyły klapek abo przestawić wiekszy nawiew na przód a zeby mniej lecialo na inne nawiewy
Opublikowano
Szczotki się kończą kolego.A dokładnie mówiąc-szczotki silniczka od nawiewu.Wymieniłem właśnie to łącznie z filtrem pyłkowym i ogrzewanie pracuje tak jak powinno pracować.Ale żeby to sprawdzić to trzeba trochę się na rozkręcać przy podszybiu.
Opublikowano

a czy przy okazji ktoś wie dlaczego na dwóch biegach nawiewu słychać lekki szmer dochodzący z dmuchamy, jest to chyba na dwójce i na przed ostatnim najwyższym biegu, jakby coś lekko ocierało, takie dokuczające to jest

zauważyłem że jak hamuję albo przyśpieszam to szmery z dmuchawy znikają, wnioskuję że coś może być poluzowane, ale co