Skocz do zawartości

Problem z kondensatorkami/akumulatorkami...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Pojawil sie u mnie poruszany wczesniej problem, mianowicie kasuje mi sie licznik kilometrow przebiegu dziennego, przy kazdym wylaczeniu i odpaleniu auta, nastepnie wskazowka od paliwa zaczyna czasami wariowac, po przeanalizowaniu wszystkich postowo na ten temat stwierdzilem ze jest to wina kondensatorkow...

Teraz mam pytanie, czy w kazdym modelu E-34 sa takie same kondensatorki czy nie ? I jesli ktos wczesniej je wymienial w 530i czy moglby podac mi oznaczenia, bo na dniach chce przybrac sie do ich wymiany.

Z gory pozdrawiam i dziekuje za udzielenie jakichkolwiek wskazowek.

:idea:

Opublikowano
Hm, zobacze jeszcze, z checia bym rozkrecil ale pracuje do min. 17 a pozniej nie bede skrecal zeby z rana do pracy dojechac :-) Dlatego chce dowiedziec sie na 100% to kupie i wlutuje odrazu sobie :-)
Opublikowano
Hm, zobacze jeszcze, z checia bym rozkrecil ale pracuje do min. 17 a pozniej nie bede skrecal zeby z rana do pracy dojechac :-) Dlatego chce dowiedziec sie na 100% to kupie i wlutuje odrazu sobie :-)

Witam

Moja rada :

Dopoki nie wyjmiez nie kupuj nowych!

pozdrawiam

Opublikowano
Dokladnie dopoki nie wyjmiesz nie kupuj nowych, moga choc nie musza sie rznic, a w koncu wyjecie zegarow w E34 to bajka i bulka z maslem w porownaniu do np. E30, o autach w ktorym trzeba wyjmowac cala polke nie wspominajac.
Opublikowano
Juz bawilem sie z pólką podczas wymiany żaróweczki oswietlajacej pokretla od nawiewow, masa zabawy, poswieciłem prawie cala niedziele na rozebranie i złozenie tego w takim stanie jakim to bylo. Wstrzymam sie z tymi kondensatorkami, wymontuje zegary bo z tego co widzialem to nie ma zbyt duzo pracy nad tym i spisze sobie oznaczenia, wtedy zakupie i zamontuje ;) Wprawdzie kosztuja one "grosze" ale po co placic za cos co sie nie przyda :)