Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.mam od niedawna e32.mam z nią kilka problemów związanych z ogrzewaniem,a mianowicie.nawiew raz działa płynnie a raz tylko na najwyższym biegu.drugi problem ogrzewanie pasażera ciepłe powietrze tylko na nogi.brak ciepłego powietrza na górę pasażera i tylną kanapę.moje pytanie jest takie-gdzie znajduje się miecz i jak go wymontować?drugie pytanie jak dobrać się do klap sterujących ogrzewaniem pasażera.z góry dziękuję
PRZEDNI NAPĘD JEST DLA DZIEWCZYNEK
Opublikowano

:search:

sorki @jaras, to nic osobistego.... ale nie sądziłem że kiedykolwiek to powiem... (napiszę....) TEMAT taki był niejednokrotnie poruszany na tym i podobnych (pro 7er) forach dyskusyjnych. Poszukaj (użyj wyszukiwarki tego forum) i natychmiast zobaczysz listę sugestii oraz rozwiązań poszczególnych problemów: od miecza po przez lutowanie panelu... zbędne wątki jak ten - nieusunięte - tylko śmiecą potencjalną listę wyszukiwań.

:search:

BMW E32 750iA '91 (magia V12 :twisted2: ) & Honda Shadow VT 1100 -custom- chopper

Ex: BMW E32 735i'87, Mercedes-Benz W123 300 D'79, Ford Fiesta '92, Honda VF 750 F'83, Jawa 350'88, Fiat 126p'89, Yamaha RJX 80 SE'87,Motorynka...

:arrow: Schematy E32 :arrow: CERBER -bezpieczeństwo IT

Opublikowano
szukałem w wyszukiwarce,znalazłem tylko jakmogę naprawić miecz.ale co mi po naprawie jak nie wiem gdzie on się znajduję.może ktoś pomoże .wcześniej miałem e 36,wiem o tym samochodzie wszystko.ale o e32 nic. mam go dopiero dwa tygodnie
Opublikowano
gdzie znajduje się miecz i jak go wymontować?

Miecz znajduje się po stronie pasażera. Musisz odciągnąć schowek, zdjąć kawałek tapicerki po lewej stronie, następnie zdejmujesz tunel od nawiewu na nogi. Miecz to ten sprzęt do którego jest wpięta kwadratowa czarna wtyczka bodajże na 5 pinów. Odpinasz ją, odkręcasz śruby z góry i z dołu i delikatnie wyciągasz miecz.

jak dobrać się do klap sterujących ogrzewaniem pasażera

Przy klapkach będziesz miał więcej roboty, bo trzeba zdemontować cała deskę rozdzielczą. Wtedy na pewno będziesz widział klapki jak i cały moduł ogrzewania. Aha, co do tych klapek to zapewne ułamały się uchwyty wpięte w silniczki.

Sam u siebie szukałem problemu niesprawnej dmuchawy, dzisiaj dopiero wszystko poskładałem i naprawiłem :)

Pozdrawiam,

stempek

Opublikowano
dziękuję bardzo.dużo mi pomogłeś.miecz napewno naprawię,ale co do klap to nie wiem.lubię jak w aucie wszystko działa,lecz jak mam cały kokpit demontować to dam sobie spokój
Opublikowano

Na witrynie z publikacjami na temat E32 masz kopię opisu w postaci pliku PDF jak wymontować ten filtr (miecz):

:arrow: filtr kabiny - miecz

BMW E32 750iA '91 (magia V12 :twisted2: ) & Honda Shadow VT 1100 -custom- chopper

Ex: BMW E32 735i'87, Mercedes-Benz W123 300 D'79, Ford Fiesta '92, Honda VF 750 F'83, Jawa 350'88, Fiat 126p'89, Yamaha RJX 80 SE'87,Motorynka...

:arrow: Schematy E32 :arrow: CERBER -bezpieczeństwo IT