Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Ostatnio po nocy w blaszanym garazu najpierw przestało mi grzac auto,zajrzałem do bezpieczników i jak się okazało jeden był spalony-ten od komputera pokładowego(nie wiem czy ma on coś wspolnego z ogrzewaniem).Wymieniłem zrobiłem próbę i zgasiłem auto-normalnie,jednak wyświetlacz cały czas pokazuje kilometry jakbym miał włączoną stacyjkę na pozycji pierwszej(i tak chyba jest bo kierunki i wycieraczki mogę włączać bez kluczyka).Myśłałem ,że to stacyjka zwiera,ale odpiąłem koskę i wyświetlacz nadal świeci.Czy jest opcja,że może to jakiś przekaźnik się skleił? :?:,jeśli tak to który?

Edytowane przez "Piotras"
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
problem znikł sam.mianowicie wyjąłem ten bezpiecznik który wcześniej wymieniłem i wszystko wróciło do normy.Komputer zaczął działać normalnie,wyświetlacz zgasł.Czy może ktoś mi wyjaśnic od czego jest bezpiecznik 5A,który powinien być na 7 i dlaczego jak go nie ma to i tak wszystko działa?
  • 3 lata później...
Opublikowano
Mam podobny problem. Po wyłączeniu zapłonu i wyjęciu kluczyka świeci się licznik kilometrów, działają wycieraczki a nie działa zamykanie i otwieranie drzwi z pilota?