Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Klekocze zawór , oczywiście nie wiem który , ale chciałbym to naprawić . Proszę mi powiedzieć co mam wymienić i jaki jest przybliżony kosz takiego zabiegu . Jeszcze jedna sprawa jak sprawdzić cewkę żeby dowiedzieć się czy jest sprawna ?
Opublikowano

Witam ciebie kolego.

W ubiegłym roku, też miałem podobny problem ze stukającym zaworem, w mojej E 32 735iA. Mój brat mechanik zdemontował mi pokrywę zaworów i okazało się że mam pęknięty popychacz zaworowy, którego niestety trzeba było wymienić. Koszt niewielki pomijając robociznę, popychacz używany kosztował parę złotych no i do tego nowa uszczelka pod głowicę i nowy płyn chłodzący.Pracy było na niespełna pół dnia, ponieważ w moim przypadku pęknięty popychacz znajdował się na trzecim tłoku tak że, żeby go wymienić musiałem ściągnąć głowicę i zdemontować wałek.

Proponuję tobie kolego zdemontować najpierw pokrywę zaworów i sprawdzić co się pod nią dzieje dokładnie, wtedy można konkretniej zdiagnozować twój problem. Mam nadzieję że pomogłem. Pozdrawiam.

• Członkowie klubu
Opublikowano
Witam ciebie kolego.

W ubiegłym roku, też miałem podobny problem ze stukającym zaworem, w mojej E 32 735iA.

Kolega pyta o M60 a Ty miałes problem w M30.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

• Członkowie klubu
Opublikowano
Klekocze zawór , oczywiście nie wiem który , ale chciałbym to naprawić.

Zacznij od sprawdzenia kompresji. Prawdopodobnie któryś z popychaczy nie pracuje.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
Nareszcie jakas pomoc , pytam o to bo podobno w m60 same się regulują i cieżko zdiagnozować ktory i wtedy wymienia sie całą stronę . koszt tej operacji pewnie nie mały