Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Gdy teraz na dworze są mrozy podczas uruchamiania gdy silnik jest zimny auto przez jakieś 10-30 sekund pracuje nie równo ( jak by nie chodził na wszystkich cylindrach)potem zaskakuje i jest juz o.k.Czy to obiaw jakiejś usterki czy mi auto wariuje na mrozie?Silnik 3,0D 218KM.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam.Gdy teraz na dworze są mrozy podczas uruchamiania gdy silnik jest zimny auto przez jakieś 10-30 sekund pracuje nie równo ( jak by nie chodził na wszystkich cylindrach)potem zaskakuje i jest juz o.k.Czy to obiaw jakiejś usterki czy mi auto wariuje na mrozie?Silnik 3,0D 218KM.

moze byc uszkodzony wtryskiwacz

Opublikowano
Moim zdaniem mogą to być świece żarowe, u mnie podobnie jak u kolegi silnik zapalała ale przez kilkanaście sekund pracował nierówno. Prawdę mówiąc przejeździłem tak cały rok. Nie było to jakoś uciążliwe. Ale kiedy będą we włoszech przez 10 minut z bólem uruchomiłem silnik z duszą na ramieniu dojechałem o Polski, diagnoza brzmiała, świece i sterownik świec. Po zmianie świec i sterownika odpala idealnie równo, bez względu na temperaturę. U mnie również wcześniej podjerzewano wtrysk. Tak więc radzę sprawdzić świece i sterownik.
Opublikowano

czy świece nie są powodem sprawdzisz po podpięciu do komputera, powinien zabisać sie bład i ktora świeca nie działą. W przypadku sterowinka też powinna byc informacja. Choć najpewniej sprawdzic podpinając miernik pod sterownik i sprawdzając każdą z świec czy świeci, ale tu trzeba zdemontowac kolektor dolotowy.

Jeśli zaś chodzi o uszkodzony wtrysk to po podłączeniu do komputera można odczytac czasu otwarcia wtrysków, u mnie an ciepłym były idealne ale pytaine czy są rówine dobre zaraz po odpaleniu na zimnym. Musialbyś zostawić na noc auto w serwisie.

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
Wstawilem na noc auto do garażu podładowalem aku.Rano samochód odpalił bez problemu i nie bylo już tego objawu.Chodził róno od samego początku.Przy okazji podijade na kompa .Dzięki za odpowiedzi
  • 1 miesiąc temu...