Skocz do zawartości

BMW E36 318i M40 91r Instrument Clusters Co to za układy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

instrument cluster to zegary,oznaczone trzema kolorami są gniazda trzech wtyczek.Jak mniemam chcesz podpiąć obc.

Check engine ctrl to kontrolka check

Fule rate output to ekonomizer

Engine speed output to obrotomierz(chyba)

A little piece of heaven in my hands
Opublikowano

Dzięki za odpowiedź.

Nie chcę nic podłączać. Po prostu silnik nie pracuje mi prawidłowo. Skaczą obroty przy odpalaniu>>>dlatego, że nie działa automatyczne ssanie>>>DME źle reguluje zaworem biegu jałowego. Sprawdziłem wszystko co możliwe i już nie mam pomysłów. Interesuje mnie to, czy to, co jest nazwane instrument clusters ma wpływ na pracę silnika lub na prawidłową pracę silnika? Czy ten układ znajduje się za zegarami?

I jeszcze jedna mała rzecz, czy zegarek samochodowy jest zasilany z tego układy, czy bezpośrednio z jakiegoś bezpiecznika? Pytam, dlatego, że tydzień temu, w nocy, kiedy był mróz, zegarek miał 5 godz spóźnienia i skasowały mi się ustawienia radia, a stan licznika kilometrów nie.

Będę bardzo wdzięczny za wszelkie wskazówki i rady.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Kolego za pracę silnika odpowiedzialny jest DME i wszelkiego rodzaju czujniki i regulatory z których komp pobiera dane

instrument clusters to zestaw wskażników dla kierowcy i nie ma on wpływu na pracę silnika

radio mogło się rozkodować na mrozie bo mógł być duży spadek napięcia na aku.

falowanie obrotów to dość częsta przypadłość użyj funkcji szukaj