Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witajcie !

pare dni temu zapalila sie kontrolka od abs/dsc oraz od cisnienia w kolach ,pojechalem na kompa aby to zdiagnozowac i wyskoczyl blad "czujnik obrotow tylnego kola" ,zmienilem czujnik i nic , potem ktos podpowiedzial ze to lozysko w tym kole bo podobno jest tam jakis pasek magnetyczny i najwyrazniej sie skonczyl ,lozysko tez zmienilem i tez nic nie dalo .ABS i DSC nie chodza ,cisnienia tez nie mierzy ,pomozcie prosze bo juz zaczynam miec dosc tej "niemieckiej technologi' :)

dzieki !

pozdr!!

Opublikowano
tak ,wszystko kasowałem 5 razy łącznie z adaptacją i niestety bezskutecznie ,chyba pojadę w Pn do ASO bo już mi się pomysły skończyły
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja miałem kiedyś ten sam problem w 120d. Wystarczyło rozłączyć wtyczkę czujnika abs i przesmarować złącza wd40. Potem nawet nic nie kasowałem. Ale u mnie było tak, że początkowo błąd pokazywał się po myciu samochodu. Potem coraz częściej, aż w końcu zapaliły się kontorlki na stałe. I zrobiłem tak jak napisałem.
Opublikowano

Ja mam 530d e60, mialem dokaldnie ten sam problem. Swiecily sie kontrolki od abs dsc i itd. Wymiana czujnika oczywiscie tez nie pomogla. U mnie okazalo sie, byl przerwany kabelek, ktory odbieral sygnal z czujnika. Pod maska najprawdopodobniej po lewej stronie jest caly sterownik od abs itd. Tam idzie cala wiazka, najlepiej podjedz do zwyklego elektryka i niech przesledzi cala wiazke. Ja dokladnie tak zrobilem. Koszt naprawy 100zl i wszystko pieknie dziala, jak dawniej.

Pozdrawiam.

• 4 tygodnie później...
  • 8 miesięcy temu...