Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

szukałem na forum odpowiedzi jednak tematów jest dość mało a poza tym dość jasnej odpowiedzi nie ma.

Problem jest następujący:

posiadam e46 320d 136KM i w mieście spalanie wynosi min. 10L /100KM zaznaczam że przy dość spokojnej jeździe. Wynik ten pokrywa się mniej więcej z tym co pokazuje komputer. Zalewam 20 litrów BP ULTIMATE i przejeżdżam 200KM. Sprawdzałem jeszcze test 6.0 na zegarach i wyświetla mi wynik jakby nie działał lewy czujnik tzn. przykładowo powinno być tak:

TEST 6 - Fuel Level sensor inputs in liters

237415 6.0 = Fuel level averaged

*LH sensor input = 23.7 liters

*RH sensor input = 41.5 liters

u mnie wyświetla się "000210" TEST 6.0 czyli:

*LH sensor input = 00.0 liters

*RH sensor input = 21.0 liters

Co o tym myślicie? Czy to może być przyczyną dużego spalania?

Czy ten wynik jest normalny? Proszę o jakieś sugestie na ten temat.

Opublikowano

kolego a jaki dystans pokonujesz jednoraowo

jezdzac odcinki do 10km mi wychodzilo ok 11l na 100 , dizel krotko jezdzony zawsze duzo pali

moje srednie w miescie ok 7.7l na 100 a pokazuje 6.4l na100

Opublikowano

Możliwe, często muszę gasić auto (Ale zawsze rozgrzane). Często też stoję w korkach.

Ale dlaczego nie ma odczytu z lewego wskaźnika? Czy trzeba się za to wziąć? Wymiana czujnika?

Opublikowano
Nie wiem czy też masz pompę miedzy komorami, ale jezeli tak to pompa z lewej komory przepompowaa paliwo do komory prawej w której jest pompa podajaca paliwo do silnika. Zalej wiecej paliwa albo pokręć się trochę w kółko (troce paliwa powinno sie przelac do drugiej komory)
Największe forum maszyn budowlanych www.kopaczka.pl
Opublikowano
Mój 3.0d w mieście często gaszony....pali duuuuużo :] Zima i częste gaszenie, nie ma co się dziwić. Pogoń w trasie to zobaczysz ile naprawdę pali.
... hominis est errare, insipientis in errore perseverare
Opublikowano
nie spotkałem się u mnie w teście 6.0 żeby któraś z komór pokazała 0.00, zalej do pełna jak ktoś już pisał i sprawdź
Opublikowano
spróbuje zalać na full i zobaczymy. Mam jeszcze pytanie odnośnie wydechu, na zimnym silniku mam wrażenie że za chwile odpadnie, ostatni tłumik wchodzi w duże wibracje. Dodam że wydech szczelny. Co z tym fantem zrobić?
Opublikowano
spróbuje zalać na full i zobaczymy. Mam jeszcze pytanie odnośnie wydechu, na zimnym silniku mam wrażenie że za chwile odpadnie, ostatni tłumik wchodzi w duże wibracje. Dodam że wydech szczelny. Co z tym fantem zrobić?

sprawdz wieszaki tlumika