Skocz do zawartości

Problemy z webasto...potrzebna instrukcja :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam w swojej beci webasto, do wczoraj działało jako dogrzewanie silnika. Za pomocą DIS'a przeprogramowałem je nawet sie udało. Mam jednak kilka pytań:

1. Na wyświetlaczu pojawiła mi się funkcja hiting/vent, jak w nią wejdę posiadam dwa timery. Jak jednego z nich ustawia na dana godzinę webasto mi się włączy ale po ok 2 min się wyłącza. Nie mam pojęcia jak je należy ustawić.

2. Jak się ustawi jakiś timer to dioda sygnalizacyjna powinna świecić na stałe czy migać?

Może ktoś z kolegów posiada instrukcje obsługi to mógłby mi podesłać, podam maila [email protected]

Pozdrawiam

Opublikowano
niestety nie znalazłem tam odpowiedzi na moje pytanie dodatkowo zauważyłem, że zarówno webasto jak i wentylacja po ustawieniu odpowiedniego czasu działają tylko przez ok dwie minuty co to może być???
Opublikowano
zauważyłem to na postoju. Ale w czasie jazdy jest tak samo bo nie widać chmury dymu z webasta. Ostatnio nawet wyjąłem je przeczyściłem piec bo miał już trochę nagaru w środku, pompkę obiegową też sprawdziłem. i po tym zabiegu zadziała mi ale tylko następnego dnia jak ja włączyłe to chodziła ok 30 min. Kolejnego dnia problem powrócił. Włącza się wentylator ale webasto nie grzeje i wyłącza się po 2 min. Teraz jeszcze przyszło mi do głowy, że może zawór wody który jest w komorze silnika, przycina się i pompka obiegowa mieli w miejscu i dlatego w INPIE widzę błąd pompy obiegowej, jeszcze to sprawdzę. A tak przy okazji to jest możliwe żeby w czasie pracy webasta w kabinie samochodu pojawiły się spaliny? Co prawda przy wyciąganiu ukręciła mi się jedna śruba od tłumika ale nie wiem czy to jest powodem :)