Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

(w przypadku jakiegoś uchybienia-za mocnego lub za luźnego przykręcenia czegoś,niedopasowanego umieszczenia filtra) rezonowało mi coś w podszybiu??? Filtr był wymieniony dzisiaj w serwisie,do momentu jego wymiany nic nie hałasowało-po serwisie wrzucam jedynkę,lekko rozpędzam auto i kurna rezonuje cos jak w trabancie. Na bank nie DISPLAY,na bank nie plastiki. Cos jakby w głębi,centralnie pod szybą :evil:

CZy filtr w ogóle jest cały na zewnatrz auta czy jego część już wchodzi gdzieś pod szybą do "wnetrza" samochodu?MAcie jakieś sugestie?

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano
Filtr jest cały pod maską silnika, przy szybie. Wszystkie obudowy są z plastiku, nie z metalu, więc być może plastik stwardniał od mrozu i coś brzęczy. No ale zawsze możesz sam sprawedzić czy wszystko jest ok. Całość zdaje się trzymają plastikowe śrubki, więc możesz sprawdzić czy są wszystkie przykręcone.

E30, E36, E60, E87, F48

Opublikowano
kurcze..jest -9 stopni,bez przesady..az wstyd tym jechać ;-)

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano
kurde miałem tak samo i myślałem że może jakiś liść mi się dostał do kanałów niestety nie zdiagnozowałem tego i na dzień dzisiejszy nic nie słychać oby nie powróciło.... :cry2:
Opublikowano
A ile Ci tak furczało..? Tez po wymianie filtra? U mnie na bank nie jest to liść bo hałasowałoby cały czas-cos trzeszczy-przy niskich obrotach (poniżej 1000) -i z pewnością są to plastiki ewentualnie inne elementy ale żaden ciało obce.

MIKE

Opublikowano
u mnie pojawił sie dziwny rezonans po niedokładnym zamocowaniu i dokręceniu górnej pokrywy silnika podczas operacji wymiany odmy

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
Natek-i tak rezonowało,że przy szybie to odczuwałeś? Poprawili czy samo ustało?

MIKE

Opublikowano
osobiscie dokładnie tego nie słyszałem, usłyszał pierwszy mechanik na jeżdzie próbnej. Wrócil do serwisu i poskaładał na nowo, po tym nic nie hałasowało.

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano

Sprawa rozwiązana,Natek trafiłeś w "10"-to była źle wsunięta pokrywa silnika-mechanik od razu wyczaił-3 minuty i serwis poprawił wszystko :-)

Wszystko gra :-)

MIKE

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
o widzicie - temat jak marzenie dla mnie bo samochod mam od ponad roku i w zeszla zime nic nie halasowalo jak temperatura byla minusowa a po wymianie filtrow itp latem tej zimy zauwazylem to samo walenie jakies w okolicy podszybia i mnie do szalu to doprowadza...