Skocz do zawartości

323i Problem przy odpalaniu. Muszę przytrzymać pedał gazu...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Od w sumie już długiego czasu mam problem z odpalaniem. Zawsze muszę przytrzymać pedał gazu, żeby silnik odpalił. Za naszym forum wymieniłem czujnik temperatury powietrza w przepustnicy, niestety z żadnym rezultatem. Przy popsutym czujniku położenia wału problem z odpalaniem byłby zawsze. Zastanawiałem się jeszcze nad silnikiem krokowym, może to jego sprawka. Poprawcie mnie jeżeli się mylę.
Opublikowano

Przy takich objawach raczej stawiał bym na czujnik temperatury silnika (ten od sterowania komputera nie od temperatury na zegarach) z tym że przy awarii tego czujnika problemy z odpaleniem są na zimnym silniku (zbyt uboga mieszanka) nie napisałeś dokładnie jak to u ciebie wygląda na ciepłym też słabo odpala? No i tak jak kolega wyżej pisze komputer prawdę ci powie. Na forum jest kilka osób z Wawy które mają komputery do BMW i za grosze w porównaniu z serwisem można autko sprawdzić i zaoszczędzić mnóstwo czasu na szukaniu w ciemno.

Jeśli chcesz możesz do mnie z tym autkiem podjechać jak nie znajdę błędu kompem to będzie gratis :)

BMW forever!!!
Opublikowano
Marko84s mam podobne objawy jak kolega, tylko że mi już całkiem auto padło (nie odpala). Mam 320i z Vanosem - 1995r. czy podłączenie pod kompa coś da? Rozmawiałem telefonicznie z elektro-mechanikiem i powiedział ze podłączenie pod kompa nic nie wykaże? Jak to jest?

'Wiadomo, ze taki a taki pomysł jest nie

do zrealizowania. Ale żyje sobie jakiś

nieuk, który o tym nie wie. I on właśnie

dokonuje tego wynalazku.'

Albert Einstein

Opublikowano
A ja bym obstawiał silnniczek krokowy.Po opisie wynikało by że na wolnych nie odpala gdzie w grę wchodzi praca silniczka kr. jak dajesz gazu silniczek nie działa i powietrze ciągnie przez przepustnice
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
W sumie to i u mnie może być. Jak miałem odpalony samochód to na ciepłym silniku nigdy nie miałem problemu, obroty nie falowały. Ostatnio pojawił się problem z owym odpaleniem, raz udało się odpalić z gazem i samochód śmigał bez zarzutów, ale ostatnio jak padł to na amen, nawet gaz nie pomaga. Pompa paliwa jest nowa więc to odpada.

'Wiadomo, ze taki a taki pomysł jest nie

do zrealizowania. Ale żyje sobie jakiś

nieuk, który o tym nie wie. I on właśnie

dokonuje tego wynalazku.'

Albert Einstein

Opublikowano
Jeśli usterka jest w elektronice to musi jakiś błąd wyskoczyć diagnozowanie elektroniki silnika zawsze daje pozytywne rezultaty nigdy nie ma problemów z łączeniem się z komputerem sterującym silnikiem. Nawet jeśli błąd bezpośrednio nie dotyczy usterki to można na jego podstawie dojść co jest nie tak. Już kilka aut udało mi się przywrócić do życia na podstawie diagnozy komputerowej elektroniki silnika.
BMW forever!!!
  • 1 miesiąc temu...