Skocz do zawartości

Po obnizeniu kola stracily kont

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam!mam bmw e36 318is.zalozylem do niej sportowe amortyzatory i spotrowe sprezyny i po tej "operacji"kola stracily kont tzn.gorna kola chowa sie do srodka czy w waszych autkach wyglada to podobnie po obnizeniu???
Opublikowano
No kolego to normalne.w końcu wahacze to jak zawiasy....
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
normalne ale w penwych granicach zreszta da sie wyregulowac byles na pomiarze??

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
nie jeszcze nie bylem na pomiarach z tym ze wiem ze w bmkach nie ma reguloacji pochylenia kont przednich kol
Opublikowano

ja powiedzialem ze da sie wyregulowac a nie ze jest regulacja :D

Jak masz do 3 stopni to nic sie dziac nie powinno

ja w Compakcie mam 6 stopni ale sie nad tym napocilem troche :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

da się to zrobić, ale po co?? niektórzy specjalnie kombinują żeby mieć nagatyw a ty już masz i chcesz się pozbyć :D

podjedź do mechanika i na pewno coś ci doradzi, z drugiej strony - jaką glebę zaaplikowałeś buni że aż tak wyraźnego negatywu dostała?? pozdro

Opublikowano

to w jaki sposób można to wyregulować???

fakt nie ktorzy kombinuja zeby miec negatyw ale takie autko bardziej chyba do driftow sie nadaje a nie do normalnego "smigania" :D

Opublikowano
przy skrecie lepsza masz przyczepnosc :D najpierw zmierz katy wychylenia jak sa kolo 3 stopni to lepiej dla ciebie bo najlatwiejszy sposob bez rzezbienia przy wachaczach to montaz camber platow ok 400zl i masz prosto krzywo jak tylko chcesz :norty:

Opublikowano

Tak o cos takiego, ale tobie to zbedne za bardzo sie przejoles tym negatywem :mrgreen:

Ja mam wlasnie takie w compakcie :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak o cos takiego, ale tobie to zbedne za bardzo sie przejoles tym negatywem :mrgreen:

Ja mam wlasnie takie w compakcie :cool2:

Mam pytanko. Zamontowanie czegoś takiego pomoże przy zbyt małym ET kół?? Bo niektórzy właśnie przez małe ET ustawiają koła w negatyw, zamiast wyciągania rantów. To by było całkiem fajne rozwiązania. Bo planuję kupić konkretną felgę ze sporym parapetem co może powodować wystawanie rantu poza obrys auta. Ale felga nie byłaby przez cały rok na aucie - wiadomo, inne felgi czy zimówki na zimę. Więc takie rozwiązanie umożliwiłoby szybkie zaadopotowanie kątów pod różne koła. Czy dobrze mówię??

Opublikowano
Generalnie dobrze ale duzo to nie pomoze Male et w e36 Rzadko powoduje obcieranie o rant czesciej o nadkole zrobienie negatywu pomoze dopiero przy feldze 18 cali ktore lubia obcierac o rant blotnika

Opublikowano
bylem dzis na pomiarach i wyszlo ze mam kąt 2,5 stopnia wiec mowisz kolego ze mieszcze sie w "normie"i nie ma co sie tym przejmowac tak?
Opublikowano

2.5 jest ok wkoncu chciales sportowy zawias :norty:

Lepiej nic z tym nie robic bo taki kat tlko poprawia przyczepnosc na zakrecie