Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! dzisiaj mialem dziwna sytuacje pojechalem do miasta i na piewrszych swiatlach spod auta wydobywal sie bialy dym , na poczatku myslalem ze to od innego auta tak zawialo ale dla pewnosci sie zatrzymalem i dalej dymilo wylaczylem silnik obszedlem auto i zerknalem pod auto od strony pasazera ze to spod auta dymi i wydawalo mi sie ze to na srodku auta no i poszedlem z drugiej strony i juz przestalo nie zdazylem zauwazyc czy to z webasta dymi. Odpalilem auto i wrocilem do domu i objaw znknal,dodam ze na dworze bylo 3,5 stopnia i autko nie zagrzane. moje auto to e39 530d 2001rok czy to z webasta nie mam pojecia skad ten bialy dym , Prosze o porady

Pozdrawiam Maciej

Opublikowano
mozesz mi kolego napisac skad ten bialy dym, czy to jakas awaria czy normalne i czy tak bedzie za kazdym razem dopoki auto sie nie zagrzeje bo jestem zielony to moja pierwsza zima z e39 530d. Prosze o wyjasnienie
Opublikowano

Z wydechu od Webasto się dymi. Jak spojrzysz pod próg za przednim lewym kołem to mniej więcej na wysokości kierownicy zauważysz wystający z osłony plastikowej wydech/rurkę od Webasto. Dopóki auto się nie nagrzeje leci z tego dym/spaliny (dość charakterystycznie też pachną - na tym wydechu nie ma żadnego katalizatora i momentami to trochę smrodem mi przypomina jakieś paliwo lotnicze/naftę itp).

Pzdr.

Opublikowano
Witam! dzisiaj mialem dziwna sytuacje pojechalem do miasta i na piewrszych swiatlach spod auta wydobywal sie bialy dym , na poczatku myslalem ze to od innego auta tak zawialo ale dla pewnosci sie zatrzymalem i dalej dymilo wylaczylem silnik obszedlem auto i zerknalem pod auto od strony pasazera ze to spod auta dymi i wydawalo mi sie ze to na srodku auta no i poszedlem z drugiej strony i juz przestalo nie zdazylem zauwazyc czy to z webasta dymi. Odpalilem auto i wrocilem do domu i objaw znknal,dodam ze na dworze bylo 3,5 stopnia i autko nie zagrzane. moje auto to e39 530d 2001rok czy to z webasta nie mam pojecia skad ten bialy dym , Prosze o porady

Pozdrawiam Maciej

Chciałbym mieć kolego tak jak Ty masz w swoim bimmerze, bo w moim webasto za cholerę nie chce puścić dymka, a za oknem mróz :mad2:

http://www.auto-scanners.com/PIC/bmw-icom-a2-b-c-792L_1.jpg
Opublikowano

Mialem cos podobnego. Jak temperatura spadla ponizej 5 stopni webasto dzialalo, teraz przy mrozach w ogole :? Ostatnio tez mi tak dymilo ze ludzie sie nam nie patrzyli jakby chcieli powiedziec ze samochod mi od spodu sie pali, ale nie wydajem i sie ze to normalny objaw pracy webasta.

Z tym webastem walczylem juz rok temu. Mam na jego patent, gdy przestanie pracowac musze odlaczyc akumulator i wtedy webasto bedzie pracowac przez jakis czas. POzniej znow sie blokuje. Jezdzilem do serwisu webasto to byla taka diagnoza ze czujnik temp. na plytce webasta wariuje - Chcieli juz mi nowe webasto pakowac. Pojechalem do innych fachowcow. Ci stwierdzili usterke pompy...

Czy ktos mial podobny problem z webastem?

Opublikowano

Polecam śledzić wątek kolegi "polowiec" viewtopic.php?f=48&t=117811

Chłop walczy z tym ustrojstwem do końca i jak mu się uda naprawić, to wiele się dowiemy na temat "pieca" w naszych autkach :)

http://www.auto-scanners.com/PIC/bmw-icom-a2-b-c-792L_1.jpg
Opublikowano
jak webasto kopci to go zalewa - i calkiem mozliwe ze do wymiany swieca w nim .

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

chcesz troszke miejsca w sieci ? daj znac ..........