Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zarejestrowani
Opublikowano
Wczoraj znowu wybrałem się na polatanie i teraz nie wiem dlaczego auto zaczelo mi buczec;/ OD wczraj jak wracalem do dzisiaj rana straszliwie cos buczy od 1,5 obrotow do okolo 3tys. Dziwnie to brzmi jak bym mial jakis tlumik przelotowy co najmniej;d

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Moją na śliskim przy prędkości do ok 45 km/h ciężko wyprowadzić z "równowagi". Nie ma porównania do e46. Tam wystarczyło, że było trochę ślisko i przód potrafił wyjechać ale tam miałem ASC więc przodu nie wyhamowywał. E90 ciężej wyprowadzić z równowagi niż e46... Nawet na zakręcie 90 stopni 2 bieg i but w podłogę autem trochę zarzuciło i zaraz ją prostuje na prawidłowy tor jazdy.
Krzysztof
Opublikowano
Wyjaśnijcie mi jak to jest z tym systemem DTC on służy tylko do ruszania bez boksowania kół :?: czy ma jeszcze jakieś funkcje :?:
  • Zarejestrowani
Opublikowano
No i dzisiaj przesadziłem;/ Skonczyło sie przyłożeniem w murek i uszkodzeniem zderzaka, częśćzarysowana i część pęknieta i na dodatek jedna lampa świeci teraz bardzo nisko. 80km/h to zbyt duza prędkość jak na drift na sniegu i lodzie;/

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano
Wyjaśnijcie mi jak to jest z tym systemem DTC on służy tylko do ruszania bez boksowania kół :?: czy ma jeszcze jakieś funkcje :?:

to system dwu poziomowy, stabilizuje tor jazdy przez dochamowanie któregoś z kół i jednocześnie zdjmuje moment przy boksowaniu kół. Przyskajac raz przycisk DTC wyłączasz kontrole trakcji a przytrzymując go wyłączasz system anypoślizgowy przy ruszaniu/przyspieszaniu

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Natek to co opisujesz to DSC a nie DTC. DTC pomaga przy ruszaniu gdy auto traci przyczepność i nic więcej. Jak nie wierzysz to poczytajcie sobie w instrukcji obsługi auta.
Krzysztof
Opublikowano
pomylily sie wam tematy. gdzie jest admin ? piszcie na temat "luz na wale"
" Ser feliz no es conseguir lo que deseas, es desear lo que tienes. "
Opublikowano

To był mój cyctat :) a nie Azajec'a ;)

Eee tam prawdziwa jazda jest bez dsc :D :8)

eXiDe sorry za bałagan z cytatami.

Nie miałem na myśli DSC, lecz DTC, a to zasadnicza różnica.

E90 ma zarówno DSC, jak i DTC.

DSC - system dysponuje przepustnicą (ASC) oraz selektywnie hamulcami (każde koło hamuje osobno) - może w ten sposób wyprowadzić na prostą auto, które juz szoruje tyłem po krawężniku.

DTC - w uproszczeniu DSC włączające sie duuuużo póżniej - pozwala na jazdę bokami, lecz w pewnym momencie, gdy sytuacja zaczyna wymykać sie spod kontroli, wyprowadza auto na prostą operując hamulcami i przepustnicą. ASC jest też wyrażnie otępiałe - pozwala na ruszenie z piskiem.

Oczywiście przytrzymanie magiczego przycisku dłużej zaowocje wyłączeniem wszystkiego poza ABS.

loco

'08 530iA touring xdrive; '05 118iA; '04 F650GS Dakar

['05 325i touring; '91 325i touring; '90 318iA; '01 320td; '01 530iA touring; '00 525i; '97 523i; '95 525i touring; '90 318is; '85 320i]