Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawa wyglada tak mam silnik m50b25nv i m52b28 peknieta glowca Mozecie potwierdzic lub zaprzeczyc czy faktycznie blok jest taki sam i po wlozeniu walu i tlokow od m52b28 wszystko bedzie gralo razem ??

oczywiscie strojenie bedzie konieczne ale pytanie tyczy sie samego bloku i glowicy

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
Teoretycznie wszystko powinno grać. Średnica cylindrów jest taka sama, uszczelka pod głowicę również więc różnica tkwi tylko w długości skoku tłoka. Zmieniając wał powinno wszystko grać - ALE TO TYLKO MOJA TEORIA
Opublikowano
hmm to tylko brac sie do roboty :D A jak sadzicie glowice zakladac z vanosem?? czy tak jak mi sie zdaje ze lepsza bedzie bez :) p.s. silinik chce zbudowac niezniszczalny a nie pod turbo nitro i itp :norty: takice rzeczy tonie dlamnie :mad2:

Opublikowano
Czytałem kiedyś że do zabawy lepszy jest bez Vanosa,ale to właśnie pod turbo.Załóż sobie kompressor z merola....Ja na to poluje i jak tylko znajde to zakładam i dam znać jakie wrażenia.
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
Ale ja niechce turbo :D chce wytrzymaly silnik pozatym to moj pierwszy tak hardcorowy projekt (samodzielna budowa silnika) wiec narazie chodzi o wytrzymalosc :D Jezeli mialbym z turbo kombinowac to raczej eatona mp 90 bym wybral :8) ale to mi nie grozi :mrgreen:

Opublikowano
widzę że jesteś niezniszczalny,które to już auto budujesz?ostatnio chyba E30 z m54b28 było już chyba gotowe...było i się zmyło. :mrgreen:
A little piece of heaven in my hands
Opublikowano
Poszlo na zyletki, a nie sie zmylo :D a silnik siedzi w compakcie :8)