Skocz do zawartości

brak mocy, po wymianie kolektora, regenracji turbo.....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wlasnie skonczylismy wymiane kolektora wydechowego w moim BMW.

Z regeneracji wrocila rowniez turbina. Wymienielm olej i filtry.

Pierwsze odpalenie samochodu i slyszlem dziwne pikanie (czego wczesniej nie bylo ).

Uruchomilem start i ....szedl jak ogien.....zajechalem na stacje , uruchomilem ponownie i nagle mocy brak.....

Wrocilem do domu, rozlaczylem akumulator....myslac ze moze mialem wysztko rozlaczone turbo sprawdzne byly jeszcze wtryski...i myslelm ze moze cos sie pop....

Po 20 minutach wlacyzlem ponownie i.....znowu ogien....., wylaczlem samochod, wlaczonylem koljeny raz i masa bleodw na komputerze ...brak mocy w samochodzie.

Zrestowalem inspekcje filtru czastek bo myslem ze moze tutaj cos jest nie halo...ale juz mocy dalej nie ma.

Nie wiem co jest....rano jade na komputer...ale moze ktos mial cos podobnego ?

Czy jesli turbo wczesniej sie dusilio splainami z kolektora czy teraz po nowym kolekroze i regernacji trzeba cos przeprogramowac ? tak sie zastawnialem czy np, kiedy wsyztko jest szczelene turbo jest jakos odcinane ?

Nie wiem , nie jestem mechanikiem

Dzieki

• Członkowie klubu
Opublikowano
Nie chcę krakać ale mam uraz do regenerowanych turbin. Nowa zawsze działa :idea:

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
Nie chcę krakać ale mam uraz do regenerowanych turbin. Nowa zawsze działa :idea:

Tak jak kolega powiedzial,przerabialem juz ten temat nigdy wiecej zadnej regeneracji

Opublikowano

wszytko juz gra, turbo cisnie az milo.

okzalao sie ze komputer pozbeiral ok 20 bldow, po skasowaniu ich wysztkich turbo dziala az mile

ponoc jeszcze musial mechanik wrowidzc zmiane w kompie przy wymianie turbo nie wiem czemu ale...wazne ze dziala

dzieki