Skocz do zawartości

320d M47N kontrolka od ladowania aku sie swieci

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

dzisiaj zaczela mi sie w trakcie jazdy palic kontrolka od ladowania akumulatora.

Sprawdzilem napiecie testem 9: na chodzacym silniku, swiatlach, radiu, dmuchamie daje 14.2.

Jakie powinno byc prawidlowe napiecie? W "sam naprawiam.." Etzold napisal o przedziale 13,5-14,5, wiec raczej sie mieszcze w tym przedziale.

W takim razie dlaczego Inpa daje blad 40E0 Generator, pokazujac wartosc napiecia 14.17? Bledu nie da sie skasowac, jak sie skasuje pojawia sie znowu. Kontrolka nadal sie swieci.

Co to moze byc? Moze to byc jakis bezpiecznik? Jak sprawdzic kable, na ktore zwrocic uwage?

Dysponuje print screenami z INPY z tym jednym bledem oraz podgladem na battery voltage (bez dmuchaw i swiatel, radia - 14,25), gdyby byly pomocne.

DOPISANE: kolejny objaw: alarm mi sie sam wlacza (ale to moze byc rowniez przypadkowe i niepowiazane - wydaje mi sie, ze samochody za blisko przejezdzaly mojego).

Edytowane przez pebe
Opublikowano

Taki mam zamiar, ale czy rzeczywiscie to wina regulatora? Napiecie jest ok. Przeczytalem w necie, ze ktos rowniez mial taki case ze swoja bunia i u niego byl zasniedziale styki masy do karoserii - jak to mozna sprawdzic u siebie?

Moze to byc rowniez kwestia jakiegos bezpiecznika? Jezeli tak, to ktore sprawdzic?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jesli dalej bedzie Ci sie sam wł alarm to odepnij ten czujnik pod maska. Czesta przyczyna wl sie alarmu. Nowy to cena 40-50 zł

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii