Skocz do zawartości

[BMW e39 530]Jest ten telefon czy nie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy mam pytanie do Was, bo już słyszałem różne zdania na ten temat. Mam BMW e39 530 z 2000r.z mała nawigacją i po lewej stronie przy monitorze są 3 diody a poniżej przycisk ze słuchawką i nie wiem co to jest? Dodam że nie mam żadnej słuchawki tel. w samochodzie. Bluetooth?

http://fotoo.pl/zdjecia/thumbs/2009-12/2e449670.jpg

MOD EDIT:

proszę umieszczać wątki we właściwych działach (subfora) i wpisywać w tytuł wątku oznaczenia modelu BMW, o którym piszesz.

przenoszę

Opublikowano

Jak nie jesteś pewien czy masz to zajrzyj do kufra. Otwórz lewy boczek w bagażniku i na samej górze powinieneś mieć zamontowaną srebrną skrzynkę z naklejkami - moduł BT. Na tej skrzynce, na którejś z naklejek będzie logo "Bluetooth". Ja mam tak u siebie. Wtedy będziesz wiedział na 100%, że masz BT lub nie.

Pzdr.

Opublikowano
Zajrzałem do bagażnika i nic tam takiego nie ma, co by wskazywało że jest BT. Mam prośbę do Manolito77 - zrobisz mi zdjęcie tej skrzynki w bagażniku?? W bagażniku po lewej stronie mam tylko navigację i zmieniarkę ;/ Jeśli jest zamontowana taka navigacja, to po co wciskali taką opcje z tym telefonem skoro i tak naprawdę nie ma ani telefonu ani BT?
Opublikowano

Rozumiem, że nie masz w podłokietniku wbudowanego terminala na telefon przewodowy? Może był ale poprzedni właściciel zmienił podłokietnik lub ktoś wymienił radio na inne? Najlepiej jakbyś sprawdził wyposażenie po numerze VIN. Zdjęcie postaram się jutro zrobic i wrzucic na forum.

Pzdr.

Opublikowano
Telefonu w podłokietniku nie mam i myślę że wcześniejszy właściciel nie zmienił go bo na wyposażeniu mam jasną skórę, i kolor nie odróżnia się od foteli (tak mi się wydaje). Nie wiem czy radio zostało wymienione na inne, ale te co mam to jest zintegrowane z nawigacją i wszystko jest OK. Wiązki od tyłu radia są oryginalne (żadnych przeróbek).
Opublikowano
Myślę, że elektronika samochodu jest przystosowana do telefonu, którego fizycznie nie masz. U mnie (mała navi) miałem dostawiony zestaw głośnomówiący, być może i Ty możesz takie coś dostawić i podłączyć do systemu.
Opublikowano

jaki był koszt dostawienia takiego zestawu głośnomówiącego i na jakiej zasadzie działa ten zestaw?

Myślę, że elektronika samochodu jest przystosowana do telefonu, którego fizycznie nie masz. U mnie (mała navi) miałem dostawiony zestaw głośnomówiący, być może i Ty możesz takie coś dostawić i podłączyć do systemu.
Opublikowano
Mam prośbę do Manolito77 - zrobisz mi zdjęcie tej skrzynki w bagażniku??

Co prawda zapomniałem zrobic zdjęcia swojego modułu ULF do połączenia Bluetooth ale w linku/aukcji poniżej masz pokazany jak dokładnie to wygląda. Umiejscowione u mnie jest tak jak pisałem - po otwarciu lewego boczku w bagażniku na samej górze jest zamontowana ta "skrzyneczka".

http://www.allegro.pl/item775722148_modul_ulf_bluetooth_do_bmw_e39_e46_x5_x3_z4.html

Byc może masz ją w trochę innym miejscu zamontowaną - w każdym razie szukaj takiej naklejki na niej jak w tej z aukcji: ULF MODULE - mniejszą czcionką dołączone jest także logo "Bluetooth"

Pzdr.

Opublikowano
Manolito77 masz słuchawkę w swoim samochodzie? Bo ja to zielony w tym jestem, nie wiem nawet co powinno być jeszcze prócz tego modułu ULF.

Ja mam w podłokietniku wbudowany terminal pod Nokię 6230i - z możliwością jego wypięcia razem z telefonem przy pomocy przeznaczonego do tego klawisza. Jednak ten terminal służy jedynie do ładowania - tak mi się wydaje przynajmniej. Obecnie skonfigurowałem sobie swojego Samsunga Omnię i śmiga wyśmienicie :)

Do tego powinieneś miec jeszcze przycisk do aktywacji połączenia/odbierania połączenia w kierownicy (taki symbol chyba główki/twarzy). Taki sam przycisk z tym symbolem mam również w podłokietniku. Ale ten chyba z tego co pamiętam służy głównie do aktywacji telefonu aby współpracował on z zestawem BT auta.

Pzdr.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

A co to za zestaw? Możesz jaśniej??

Ja chyba też mam taką navigację o jakiej Ty piszesz.

Moja jest taka http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DL81&mospid=47545&btnr=65_0297&hg=65&fg=45