Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, opiszę wam mój problem... (E46 330xd kombi)

Jakieś 2 tygodnie temu padł mi czytnik MK3 (nic nie grzebałem)- przychodze do auta i tu wita mnie na dzień dobry biały ekran i po chwili brak opcji nawigacji i jakby gorszy wygląd całego MENU (wyświetlacz 4:3)

Podjechałem do elektronika no i mówi że czytnik padł (nie szło wysunąć płyty i nie świeciła się dioda od zasilania)

Naprawa trwała prawie tydzień (niby zrobił z 2 jeden - poprzekładał to co było uszkodzone) i kosztowała mnie 500 PLN.

Pojeździłem jakiś tydzień i powtórka z rozrywki. Znowu biały ekran itd i znowu czytnik nie odpowiada. Więc od razu jadę do gostka. Porozbierał i pyta czy mi się czasem woda do bagażnika nie dostaje bo znowu ścieżki uszkodzone (nazwał nagnite :shock: ), byłem w szoku ale jak się później przyjrzałem to faktycznie pod zmieniarką miałem wodę. Na szczęście naprawił w ramach gwarancji.

Tylko teraz zachodzę w głowę jakim prawem (którędy) tam się dostaje woda.

Macie może jakieś pomysły?? Może nie jestem sam i już ktoś miał podobny problem ???

Przed całym zajściem miałem tam języki niemiecki i angielski (GB), teraz na sofcie jaki mi tam załadował mam PL i GB no i wszystko fajnie (MENU po polsku) ale nie mam polskiego lektora i może ktoś mi podpowie jaki soft tam załadować żeby był lektor ???? Lektor nadal nawija po niemiecku :( Elektronik twierdzi, że aby gadał po polsku muszę mieć odp mapkę. Ja mapkę pobrałem z jednego z linków tu na forum na rok 2010 a z tego co już pytałem to chyba nie wina mapki tylko właśnie softu..

Proszę o pomoc w obu sprawach...

Opublikowano
A może ta woda się tam skrapla :norty:
Wszyscy wiedzieli że tego nie da się zrobić. Aż pojawił się jeden co nie wiedział...i zrobił.
Opublikowano
Lektor to opcja softu , w żadnym wypadku nie mapki . Poza tym 500zł za naprawę ? :duh: Sprawdź dokładnie cały bok karoserii w bagażniku i koniecznie zobacz którędy ona się dostaje do środka (jeśli się dostaje) .
http://i602.photobucket.com/albums/tt105/thunderstruck312/bmwklubforum2.gif
Opublikowano (edytowane)
A może ta woda się tam skrapla http://poradnik.telewizor.eu :norty:

Ja Cię proszę Ty mnie ani nie denerwuj :wink: , z tego ile jej tam było domyślam się że jednak to nie skraplanie a raczej jakaś dziura, teraz nie mam za bardzo czasu ale w przyszłym tygodniu będę się za to brał...

Apropo softu z lektorem to który będzie stabilnie chodził... ?? I rozumię że teraz zamieni mi GB na PL ??

Edytowane przez aresag
Opublikowano
...może się jej tam dużo skrapla :cry2:
Wszyscy wiedzieli że tego nie da się zrobić. Aż pojawił się jeden co nie wiedział...i zrobił.
Opublikowano

czes mialem ten sam problem tylko ze w e39 mialem nieszczelny reflektori przen niego mio sie saczylo.

2 czytniki tak zalatwilem zanim doszedlem dotego

dominik Nowy Targ
Opublikowano

Apropo co moglo pasc w czytnikach mk3 jak soft v17 ich niestawia na nogi?

napendy sa 100% ok bo sprawdzalem je w innych mk3,

jak by mial ktos jakis momysl to chetnie sprobuje.

dominik Nowy Targ