Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podczas jazdy z włączonymi wycieraczki ponad 140km/h stuka mi wycieraczka kierowcy w pozycji najbardziej pionowej. Przypuszczam, że uderza o rand przedniego słupka. Dzieje, się tak jak wycieraczki działają więcej nish z 5min. Sądzę, że to nie wina wyrobionego pióra. Musze powiedzieć, że to delikatnie mnie wkurza. Miał ktoś może podobny problem ?

Pozdrawiam i dzięki z góry za rady.

P.S. Tak ogólnie to warto kontrować pióra wycieraczek. Mi kiedyś gumka pióra wpadła głębiej w obudowę wycieraczki i metalowa obudowa porysowała szybę i teraz jeżdżę ze szramą w górnym lewym rogu.

Opublikowano
podobny problem miałem w E34, odkręć cale ramie wycieraczki, zdejmij ją z wieloklina i po prostu przesuń bardziej w stronę maski to powinno wystarczyć....
Opublikowano
to dopiero masz początek. U mnie zaczęło się od awarii wycieraczki kierowcy. Pióro spadło z tego wymyślnego mechanizmu, wyrobiło się gniazdo. Mechanik zakręcił na śrubkę i pomogło na kilka miesięcy. Teraz lata i udeża i o słupek i o wycieraczkę pasażera w pozycji dolnej. Powoli przygotowuję się psychicznie do wymiany całego mechanizmu.